Maantiepyöräilyn kotimaan kilpailukausi käynnistyy pääsiäisenä

21.4.2019

Maantiepyöräilyn kotimainen kilpailukausi käynnistyy toisena pääsiäispäivänä perinteisellä Lattomeriajolla Porissa. Tänä vuonna sääennusteiden mukaan avaus ajetaan hyvissä keväisissä olosuhteissa. Kilpailukausi jatkuu seuraavana viikonloppuna Turussa, jossa ajetaan Aurajoen rannoilla lauantaina 62. TS-kortteli ja sunnuntaina TS-korttelin ”isän” Simo Klimscheffskij´n muistoajot Hirvensalossa perinteisellä Jenkkiajojen reitillä.

TWD-Länkenillä nuori joukkue

TWD-Länkenillä on tälläkin kaudella hyvin nuori joukkue. 11 ajajan joukkueessa on kaksi M-junioria, kuusi MU23 -ajajaa ja kolme M-elite -ajajaa. Ikärakenne on joukkueen fokuksen mukainen. Joukkueesta tällä hetkellä kolme eli Jaakko Hänninen, Sauli Pietikäinen ja Oskari Vainionpää ajavat ulkomailla amatöörinä. Heistä Jaakko Hänninen siirtyy elokuun alussa ammattilaiseksi AG2R La Mondiale -joukkueeseen.

Loput kahdeksan ajajaa muodostavat ns. ”Suomi -ryhmän”. Suomi -ryhmä voi hyvässä tapauksessa pienentyä jo kauden aikana, mikäli jonkun ajajan kehitys sitä edellyttää ja sopiva joukkue ensisijaisesti Ranskasta löytyy. Joukkueen tavoitteena on kehittyä niin, että kauden päätyttyä 1 – 2 ajajalla on valmiudet seuraavaan askeleeseen eli siirtymiseen ulkomaille.

Joukkue 2019:

1 AALTO Jimi (U19)
2 HÄNNINEN Aleksi
3 HÄNNINEN Jaakko (U23) EC Saint-Étienne Loire, 1.8. alkaen AG2R La Mondiale (WT)
4 KOLEHMAINEN Oskari (U19)  
5 KOLEHMAINEN Otto (U23)
6 MIELIKÄINEN Otto (U23)
7 PELTONEN Ukko (U23)
8 PIETIKÄINEN Sauli AC Bisontine (Ranska)
9 TASKINEN Julius (U23)
10 UITTO Eemil (U23)
11 VAINIONPÄÄ Oskari Baquet M.I.B.A (Belgia)

Paljon leiripäiviä ennen kisakauden alkua

Joukkueella on ollut tällä kaudella enemmän valmennusleiripäiviä kuin edellisenä vuonna. Joulukuusta alkaen on ollut noin kahden viikon ajoleiri joka kuukausi maaliskuuhun asti.
Joulu-, tammi- ja helmikuun leirit pidettiin Espanjan Deniassa ja maaliskuun leiri Mallorcalla. Valitettavasti Espanjassa ei saatu kilpailuja suunniteltua määrää. Kaikki ajajamme eivät päässeet osallistumaan jokaiselle leirille mm. opiskeluista johtuen ja esimerkiksi Jaakko Hänninen leireili ammattilaisjoukkueensa AG2R La Mondialen kanssa joulukuussa ja tammikuussa.

Alkava kilpailukausi

TWD-Länkenin kilpailuohjelma koostuu kotimaan kilpailuista, kilpailuista Virossa ja Ruotsissa sekä mahdollisista maajoukkuekilpailuista. Niihin sisältyy epävarmuutta ja epätietoisuutta mm. ohjelman osalta. Samaa koskee kahta junioriajajaamme, joiden maajoukkueohjelmasta vastaa Finncycling.

Liittomme valitettava tilanne näkyy mm. siinä, että liiton www-sivuilta ei löydy sen enempää kilpailukalenteria, sponsorin nimikkocupin ohjelmaa eikä sääntöjä. Toivottavasti tämä ei haittaa kesän kilpailuja ja kilpailuista tulee kehittäviä. Harmi vain, että kilpaileminen kotimaassa on hyvin kallista. Mm. TS-korttelin ilmoittautumismaksu on 43 € /ajaja, kun normaali eurooppalainen hinta on 15…25 €. Mainittakoon, että TWD-Länkenin Fellmanin ajojen ilmoittautumismaksu on 25 € ja palkintosumma maan parhaita. Yhden yksittäisen urheilijan osalta ilmoittautumismaksulla ei ole kovin suurta merkitystä, mutta noin 10 ajajan ryhmällä ilmoittautumismaksut lohkaisevat ison osan joukkueen vuosibudjetista.

Suomen kilpailukauden kohokohtia tulevat olemaan Lahti – Porvoo -viikonloppu 7.-9.6. ja SM-kilpailut Jurvassa kesäkuun viimeisenä viikonvaihteena. Silloin TWD-Länkenillä on myös ulkomailla olevat ajajat mukana kamppailemassa Suomen mestaruuksista