Jaakko Hänninen ajoi toiseksi Ranskan Dijonissa

14.4.2019

Edellisen viikonvaihteen kilpailut kuumeilun ja flunssan vuoksi väliin jättänyt Jaakko Hänninen osoitti olevansa hyvässä kunnossa, kun Ranskan Dijonissa ajettiin 155 kilometrin kilpailu. Hän sijoittui toiseksi.

Kilpailussa oli mukana myös toinen TWD-Länkenin ajaja eli Sauli Pietikäinen. Hän tuli maaliin pääjoukossa sijalla 58 (+ 37 sekuntia).

107. kerran ajettu amatöörien klassikkokilpailu Dijon – Auxonne – Dole - Dijon on reittiprofiililtaan tasainen. Reitin puolessa välissä oli yksi nousu, mutta se ei ollut kilpailun kannalta ratkaiseva. Kohtalainen, isolla osalla reitistä sivusta puhaltanut tuuli toi lisävaikeutta hyvävauhtiseen kilpailuun.

- Hyvä kilpailu tasamaalla. Voittokaan ei ollut kaukana, sanoi Jaakko Hänninen

- Kilpailussa oli alusta asti irtiottoja erilaisissa kokoonpanoissa, mutta ne eivät päässeet kauaksi pääjoukolta. Lopussa oli sivutuulen pienentämässä pääjoukossa hyvä määrä kortteja pelattavana. Meitä irtaantui pieni porukka ja minä iskin tästä viimeisessä loivassa nousussa. Viimeiselle viidelle kilometrille meitä oli kärjessä kolme ajajaa. Minä säästelin vedoissa, koska minulla oli omia kirikykyisiä miehiä takana. Jenkki pääsi yllättämään kilometri ennen maalia sen verran terävästi, että häntä en enää saavuttanut. Joka tapauksessa mukava todeta, että myös tasamaalla pystyy taistelemaan voitosta, jatkoi Jaakko Hänninen.

Myös Sauli Pietikäinen oli tyytyväinen päivään:

- Säästelin voimia viimeiselle tunnille, jossa autoin meidän Bailey Harrisonia. Itse missasin valitettavasti Jaakon voittavan kärkiryhmän iskun. En vain ollut siinä vaiheessa pelipaikoilla. Eteen muodostui kaksi ryhmää ja minä jäin pääjoukkoon. Siinä sitten maaliin. Ihan ok -päivä. Taas tuli 155 hyvää kisakilometriä jalkoihin. Vaikka tulosta ei tullut, suunta on oikea, kertoi Sauli Pietikäinen.

Tulokset

107. Dijon-Auxonne-Dole-Dijon 155,1 km

1 Eric Voigt (USA) VC Toucy-Elite Restauration
2 Jaakko Hänninen (Suomi) EC Saint-Etienne Loire
3 Léo Bouvier (Ranska) SCO Dijon-Team Materiel-velo.com
4 Erwann Kerraud (Ranska) (Team Peltrax-CS Dammarie-lès-Lys)
5 Maxime De Poorter (Belgia) (EC Saint-Etienne Loire)

58 Sauli Pietikäinen (Suomi) AC Bisontine + 0:37