Jaakko Hänninen tänään kotikilpailun 10:s apumiehen roolissa

23.3.2019

Jaakko Hänninen ajoi tänään kotikaupunkinsa kilpailun Grand Prix de Saint-Étienne Loiren. 150 kilometrin kilpailun viiteen kierrokseen sisältyi yksi nousu, mutta se oli sen verran lyhyt, että siinä ei lopullista ratkaisua syntynyt. Kilpailu ratkesi pienen ryhmän kiriin, jossa Jaakko Hännisen joukkuetoveri Maxime De Poorter oli neljäs.

Jaakko Hänninen kertoi kilpailusta näin:

- Tänään kovaa työntekoa meidän belgialaisen kirimiehen eteen. Alussa irtosi GP Saint-Etiennelle tuttuun tyyliin hatkoja eri kokoonpanoilla. Viimeisissä nousuissa oli edellä kolme kaveria ja iskin heidän perään pienessä porukassa, mutta jo etukäteen oli tiedossa että nousussa on lyhyyden takia hankala saada eroja.
Viimeisen GPMn päällä oli kolme kaveria edellä ja tein kahden joukkuekaverin kanssa laskussa töitä että saimme hatkan kiinni. Viisi kilometriä ennen maalia olevaan kinkamaan saavuimme yhdessä porukassa. Miulla oli kuitenkin kaiken takaa-ajon jälkeen jalkoja vielä ajaa kinkama iskujen mukana ja viimeisille tasamaa-kilometreille tulimme pienessä ryhmässä mukaan lukien belgialainen kirimiehemme, jolle uhrauduin ajamalla viimeiset kaksi kilometriä keulilla ettei ryhmäämme nouse takaa lisää kuskeja. Harmittavasti hän joutui kirissä pussiin ja jäi neljänneksi. Tällä kokoonpanolla kuitenkin saadaan toivottavasti tulosta tulevissa kilpailuissa.

Jaakko Hännisen kilpailuohjelma jatkuu sunnuntaina Annemasse – Bellegarde -kilpailulla, jossa on mukana myös Sauli Pietikäinen (AC Bisontine).

Tulokset

Grand Prix de Saint-Étienne Loire 150,2 km

1 Jérémy Cabot (Ranska) SCO DIJON 3:42:55
2 Alexandre Jamet (Raska) CR4C ROANNE s.a.
3 Ken Conter (Luxemburg) CHAMBERY CYCLISME FORMATION s.a.
4 Maxime De Poorter (Belgia) EC ST ETIENNE-LOIRE s.a.
5 Jimmy Raibaud (Ranska) CR4C ROANNE s.a.
6 Nicolas Prodhomme (Ranska) CHAMBERY CYCLISME FORMATION s.a.
7 Adrià Moreno Sala (Espanja) AVC AIX-EN-PROVENCE
8 Nathanaël Gery (Ranska) CR4C ROANNE + 0:03
9 Aurélien Lionnet (Ranska) BOURG-EN-BRESSE AIN CYCLISME s.a.
10 Jaakko Hänninen (Suomi) EC ST ETIENNE-LOIRE + 0:05
11 Florent Pereira (Ranska) TEAM PRO IMMO NICOLAS ROUX + 0:14
12 Marc Brustenga Masague (Espanja) VC LA POMME MARSEILLE s.a.