Sauli Pietikäiselle ensimmäinen voitto Ranskassa

10.3.2019

Reilun kuukauden Ranskassa AC Bisontine -joukkueessa harjoitellut ja nyt myös kilpaillut Sauli Pietikäinen otti kauden ensimmäisen voittonsa 97 kilometrin GP Chaumont -kilpailussa. Kaksi vuotta aikaisemmin Jaakko Hänninen oli samassa kilpailussa kahdeksas.

Sauli Pietikäinen osasi käyttää omia vahvuuksiaan hyvin kovassa tuulessa käydyssä kilpailussa. Hän odotti reitin sivutuuliosuutta ja oli siinä hyvin hereillä.

- Tiesin, että isolla peltoaukealla tulee olemaan kova sivutuuli. Kisan alku oli hyvin hektinen ja kisassa oli alussa iso kolarikin. Vältin sen ja olin rauhassa kunnes olimme tulossa sivutuuliosuudelle. Pääsin riittävän ylös ja niin porukka alkoikin repeilemään. Olin kärjessä 10 ajajan ryhmässä. Kukaan ei uskaltanut iskeä kovassa tuulessa. Viimeisillä kilometreillä joukkutoverini Florian Noquet iski irti. Kolme ajajaa ja minä tulimme vielä Noquetiin kiinni. Hänellä oli kuitenkin voimaa ja hän veti vielä muutaman kilometrin. Reilu kilometri ennen maalia minä päätin iskeä. Sain pienen, mutta riittävän eron ja se piti maaliin asti. Kiitos kuuluu Florianille hyvästä työstä, kertoi Sauli Pietikäinen.

Tulokset