Jaakko Hänninen taisteli voitosta Ranskasta, jäi kirissä toiseksi

3.3.2019

Jaakko Hänninen, jolla on jo taskussaan elokuun alussa alkava ammattilaissopimus, ajaa Ranskassa Saint-Étienne Loire -amatöörijoukkueessa tulevaa uraa valmistavia kilpailuja. Tähtäin harjoittelussa ja kunnon ajoituksessa on tämän kauden loppuosalla.

Sunnuntaina Hännisen kilpailuohjelmassa oli 125 kilometrin Circuit des Communes de la Vallée du Bédat. Se ajettiin reilun 15,5 kilometrin kierroksina. Lopussa oli noin 2,5 kilometrin nousu.

Kilpailu eteni jo alusta alkaen irtiotoilla. Kärkeen muodostui kahdessa vaiheessa reilun 10 ajajan ryhmä, jossa Jaakko Hännisen joukkueella oli vain yksi ajaja. Kun kilpailusta oli ajamatta kolmekierrosta, Hänninen iski kahden muun ajajan kanssa mukaan irtiottoon. Irtiottoryhmän kokoonpano muuttui vielä muutamaan kertaan ennen viimeisen kierroksen maalimäkeä. Voitto ratkaistiin loppunousussa.

- Avasin kirin 200 metriä ennen maalia. Tiesin tarkalleen, että tie muuttuu lopussa kapeaksi ränniksi ja peli on avattava ennen sitä. Onnistuin iskussa hyvin, mutta 30 metriä ennen maalia tuli takaa ranskalainen, ex-ammattilainen Jérémy Cabot ja puristi ohitseni juuri ennen maalia. En voinut vahvemmalleni mitään, kertoi Jaakko Hänninen.

Tulokset

Circuit des Communes de la Vallée du Bédat 125 km (Châteaugay, Ranska)

1 Jérémy Cabot (Ranska) SCO Dijon-Team Materiel-velo.com
2 Jaakko Hänninen (Suomi) EC Saint-Etienne Loire
3 Simon Buttner (Ranska) Bourg-en-Bresse Ain Cyclisme
4 Nicolas Prodhomme (Ranska) Chambéry Cyclisme Formation
5 Jérôme Mainard (Ranska) CR4C Roanne
6 Kevin Geniets (Luxemburg) Groupama-FDJ Continental
7 Alexandre Jamet (Ranska) CR4C Roanne
8 Antoine Bravard (Ranska) SCO Dijon-Team Materiel-velo.com
9 Florian Dumourier  Ranska) EC Saint-Etienne Loire
10 Alexys Brunel Groupama-FDJ Continental