Kisakausi käynnistetty

18.2.2019

Ammattilaispyöräilyn kilpailukausi käynnistyi jo tammikuussa ja eurooppalainen amatööripyöräilyn kilpailukausi pyörähti kunnolla käyntiin viime viikonlopun aikana. TWD-Länkenin ajajista juniorit Jimi Aalto ja Oskari Kolehmainen pääsivät aloittamaan kisansa jo tammikuun Denian leirin yhteydessä, mutta saivat ajaa kisaa myös nyt helmikuun leirin aikana.

Viikonlopun kisat

Otto Mielikäinen, joka pääsi kansainvälisen liittomme UCI:n leirille Espanjan Calpeen, siirtyi pariviikkoisen leirin jälkeen Sveitsin kautta Ranskan Bretagneen, jossa pääsi kilpailemisen makuun UCI:n joukkueessa lauantaina. 140 kilometrin Circuit des Plages Vendéennes oli vauhdikas tasamaakilpailu, jossa tuulikaan ei tuonut vaikeutta. Kilpailu päättyi massakiriin. Otto oli 64:s samalla ajalla kuin voittaja.

Kilpailu oli Oton ensimmäinen U23 -luokassa ja tulos vielä 18 -vuotiaalle 47 km/h -keskinopeudella ajetussa kilpailussa täysin tyydyttävä.

Jaakko Hänninen, jolla on ammattilaisopimus AG2R La Mondialeen jo taskussaan, ajaa heinäkuun loppuun amatöörikisoja tutussa EC Saint-Étienne Loire -joukkueessa. Hän aloitti kisakauden Ranskan Provencessa edellisvuoden tapaan. Lauantaina ajetussa 114 kilometrin Tour du Centre-Varissa Jaakko oli irtiotossa lähes koko kilpailun. Kärkisijat menivät nopeimmille, Jaakko oli yhdeksäs.

Sunnuntai piti olla Jaakko Hänniselle harjoittelupäivä, mutta hän joutui paikkamaan sairastunutta joukkuetoveriaan Boucles du Haut-Variin. 126 kilometrin maastoltaan helpohkossa kisassa lopputuloksena oli 12. sija.

Jimi Aalto ja Oskari Kolehmainen ovat olleet neljän joukkuetoverinsa kanssa leirillä Deniassa. Jimi ja Oskari pääsivät ajamaan sunnuntaina Volta a La Marinan Pedreguerin osakilpailun. Kun kilpailusarjan järjestäjät ovat muuttaneet sääntöjä, muita meidän ajajia ei kelpuuteta näihin kilpailuihin.

Vielä 16 -vuotiaat Jimi ja Oskari ajoivat Pedreguerin kilpailun aivan kohtuullisesti. Vauhdikkaiden alkukierrosten jälkeen kilpailureitti jatkui mäkisemmällä osuudella. Poikien voima ei vielä riittänyt aikuisten vauhtiin jyrkimmissä nousuissa. Siitä huolimatta n. 150 ajajan kilpailussa Jimi oli 69:s ja Oskari 99:s.

Kisat jatkuvat tällä viikolla

Kilpailut jatkuvat kuluvalla viikolla. Jaakko Hänninen ajaa tiistaina ja keskiviikkona Boucles du Haut-Varia ja sunnuntaina Grand Prix de Puyloubierin. Vuosi sitten hän oli tässä profiililtaan jo vaativammassa kilpailussa toinen.

Otto Mielikäinen jatkaa UCI:n joukkueessa ajamalla torstaina 134,6 kilometrin Circuit des Plages Vendéennes - Le Girouardin.

Myös Sauli Pietikäinen pääsee aloittamaan kisakautensa Ranskassa. Debyytti AC Bisontine -joukkueessa tapahtuu ensi sunnuntaina Grand Prix d’Onjon -kilpailussa.

Oskari Vainionpää on vielä tämän viikon loppuun Espanjassa belgialaisjoukkueensa kanssa. Hän aloittaa kilpailukautensa näillä näkymillä 3.3. Belgiassa.

Muu joukkueemme joutuu vielä hieman odottamaan kisakauden alkua. Se tapahtunee maaliskuun puolessa välissä Mallorcalla.