Kausi etenee, leirit jatkuvat ja ajajat siirtyvät asemapaikoilleen

29.1.2019

TWD-Länkenin kausi 2019 on käynnistynyt suunnitellusti. Uudet ajajat ovat päässeet hyvin joukkueeseen sisään ja uusi pyörämerkki Ridley miellyttänyt ajajiamme. Ridley on osoittautunut maineensa mukaisesti oivaksi työkaluksi.

Joukkue on jo nyt leireillyt kahdesti Espanjan Deniassa. Ensin joulukuussa juuri ennen joulua oli kaksiviikkoinen peruskuntoharjoitteluun keskittynyt leiri ja tammikuussa uudelleen kaksiviikkoinen. Molemmat leirit olivat hyvin onnistuneita myös olosuhteiden puolesta. Joukkueemme juniorit Jimi Aalto ja Oskari Kolehmainen pääsivät tammikuun leirillä ajamaan myös Volta a La Marinan osakilpailun.

Seuraava eli kauden kolmas joukkueen leiri on niin ikään Deniassa 11.-22. helmikuuta. Ja joukkue leireilee vielä kerran ennen varsinaista kisakauden alkua maaliskuussa. Tällä kertaa vaihdetaan maisemaa ja kaksiviikkoinen leiri on Mallorcan saarella.

Kun eurooppalainen kisakausi lähestyy, ulkomailla ajavat ajajamme siirtyvät Suomesta toiseen kotimaahansa:

  • Oskari Vainionpää matkustaa 6. helmikuuta Belgiaan. Hän jatkaa sieltä muutaman Belgia -päivän jälkeen uuden joukkueensa Baquet M.I.B.A:n kanssa leirille Espanjan Mojácariin (Almeria).
  • Sauli Pietikäinen pakkaa autonsa 3. helmikuuta ja lähtee kohti Ranskaa ja Besançonia. Siellä hän liittyy uuden ranskalaisjoukkueensa AC Bisontinen ryhmään.
  • Jaakko Hänninen, joka ajaa alkukauden EC Saint-Etienne Loiren paidassa ennen siirtymistään elokuun alusta ammattilaisjoukkue AG2R La Mondialeen, aloittaa kilpailukautensa helmikuussa Ranskassa. Hän on ollut jo kahdesti Espanjassa ammattilaisjoukkueensa leirillä. Ensin joulukuussa Gandiassa ja sitten tammikuussa Benicassimissa.  

Lisäksi uusi ajajamme, ensimmäistä vuotta U23 -luokassa ajava Otto Mielikäinen sai mukavan kutsukirjeen. Kansainvälinen pyöräilyliitto UCI kutsui hänet Espanjan Calpeen Trial Road Training Campille. Leiri alkaa 30. tammikuuta. Pariviikkoisen leirin jälkeen leiriryhmä siirtyy Sveitsiin ja sieltä kilpailuturneelle Ranskan Bretagneen. Jos kaikki sujuu Oton kannalta hyvin, hänelle avautuu mahdollisuus saada paikka UCI:n valmennuskeskukseen kauden 2019/2020 harjoittelua varten.