TWD-Länkenin Sauli Pietikäinen siirtyy Ranskaan AC Bisontineen

2.10.2018

Sauli Pietikäinen
Sauli Pietikäinen
Sauli Pietikäinen
Sauli Pietikäinen
Sauli Pietikäinen
Sauli Pietikäinen

Tämän vuoden U23 –luokan maantiepyöräilyn tuplamestari, TWD-Länkenin Sauli Pietikäinen (22) siirtyy Ranskaan. Hän tulee ajamaan ensi kaudella Besançonissa AC Bisontine –amatöörijoukkueessa. Joukkue on sama, jossa juuri MM-pronssia ajanut seurakaveri Jaakko Hänninen ajoi kaudella 2017.

Sauli Pietikäinen, joka kilpaili vuoteen 2016 asti pyöräsuunnistuksessa voittaen siinä MM- ja EM-mitaleita, on kehittynyt isoin askelin maantiepyöräilijänä. Hän voitti kesäkuussa SM-kilpailuissa U23 –luokan aika-ajon sekä maantieajon. Lisäksi hän otti hopeaa maantieajossa miesten luokassa. Elokuussa hän ajoi hyvin Baltic Chain Tour –etappiajon sijoittuen siinä kokonaiskilpailun 10:nneksi ja nuorten kilpailun toiseksi.

- Tämä on iso, mutta minulle mieluinen ratkaisu. Hyvä, että paikka löytyi Ranskasta meille tutusta joukkueesta. Jaakko jätti AC Bisontineen hyvän jäljen. Tämä on tietysti iso askel, mutta lähden sinne tosissani. Haluan kehittyä edelleen, kertoi Sauli Pietikäinen.

- Otamme mielellämme suomalaisen joukkueeseemme. Saulilla on hyvä tausta ja meille jäi Jaakosta hyvä käsitys. Sauli tiedetään vahvana aika-ajajana. Hän on tervetullut meille, sanoi AC Bisontinen presidentti Pascal Orlandi.

Sauli Pietikäisen valmentajana on Teppo Karhu. Karhu valmentaa myös Jaakko Hännistä.