Neljä uutta nuorta pyöräilijää TWD-Länkeniin

18.9.2018

Oskari Kolehmainen
Oskari Kolehmainen
Eemil Uitto
Eemil Uitto
Jimi Aalto (Kuvaaja: Mikko Rantanen)
Jimi Aalto (Kuvaaja: Mikko Rantanen)
Otto Mielikäinen
Otto Mielikäinen

TWD-Länken on valinnut neljä nuorta pyöräilijää riveihinsä. Nyt tehdyt sopimukset tulevat voimaan vuoden 2019 alusta. TWD-Länken jatkaa nuorten kehittämistä niin, että heistä mahdollisimman moni olisi valmis siirtymään eteenpäin ulkomaalaisiin joukkueisiin tähtäimessä ammattilaispyöräilijän ura.

Tällä hetkellä TWD-Länkenin nuorista Oskari Vainionpää ajaa Belgiassa Asfra Racing Teamissa ja Jaakko Hänninen Ranskassa EC Saint-Etienne Loire –joukkueessa. Jatkossakin nuorille pyritään löytämään etenemisteitä ensisijaisesti Ranskasta.

TWD-Länkeniin siirtyy Lahden Pyöräilijöistä maastopyöräilyä päälajinaan pitänyt 21 –vuotias lahtelainen Eemil Uitto. Uitto väläytti maantiepyöräilijän kykyjään tämän vuoden SM-maantiellä, jossa hän otti aika-ajossa pronssia. Uitto tulee olemaan kehityskelpoinen vahvistus TWD-Länkenin U23 –ryhmässä.

Myös U23 –ryhmään tulee uutena ajajana hyvinkääläinen 18 –vuotias Otto Mielikäinen. Hän edustaa tämän vuoden loppuun Porvoon Akillesta. Mielikäinen voitti oman ikäluokkansa Suomen mestaruuden aika-ajossa. Hän on ajanut lupaavasti myös kansainvälisiä juniorikilpailuja.

Lisäksi TWD-Länkenin nuorten kehityspolulle tulee kaksi U19 –luokan ajajaa. Molemmat ovat tässä luokassa tulevalla kaudella ensimmäistä vuotta, mutta tulevat kilpailemaan mm. kotimaan kilpailuissa samalla ohjelmalla kuin U23 –luokkalaiset. Toinen uusista U19 –luokkalaisista on vantaalainen Oskari Kolehmainen. Hän siirtyy TWD-Länkeniin CC Helsingistä. Oskarille TWD-Länken on tuttu joukkue, sillä hänen vanhempi veljensä, nyt U23 –luokkaan nouseva Otto on ajanut joukkueessa jo kaksi vuotta. Tätä kautta Oskari on ollut TWD-Länkenin seurannassa parin vuoden ajan.

Toinen U19 -nuorista, Oskari Kolehmaisen ikätoveri Jimi Aalto, siirtyy TWD-Länkeniin Jurvan Voimasta. Vaasalainen Aalto on kolmannen polven kilpapyöräilijä. Hän voitti tänä vuonna ikäluokkansa Suomen mestaruuden maantiellä ja oli ”alaikäisenä” U19 –luokan SM-maantiellä neljäs. Myös maastohiihdossa Jimi Aalto on ollut omissa ikäluokissaan vahva tekijä. Nyt kun hän siirtyy TWD-Länkenin valmennukseen, painopiste siirtyy entistä vahvemmin pyöräilyyn.

- Tämä on meille jälleen iso panostus nuoriin. Uskomme, että näissä pojissa on potentiaalia kehittyä kansainväliselle tasolle. Meidän tehtävä on kehittää heitä sille asteelle, että siirtyminen meiltä eteenpäin on mahdollista. Uusille ajajillamme löytyy hyviä esimerkkejä seurastamme. Meidän onnistumista ja tulosta arvioidaan tästä näkökulmasta, kertoi TWD-Länkenin joukkueenjohtaja Esko Lummelampi.