Jaakko Hänninen MM-maantielle Innsbruckiin

13.9.2018

TWD-Länkenin Jaakko Hänninen on valittu maantiepyöräilyn maailmanmestaruuskilpailuihin Innsbruckiin. Hänninen ajaa alle 23-vuotiaiden maantiekilpailun perjantaina 28.9. Hän on kilpailussa mukana ainoana suomalaisena.

179,9 kilometrin kilpailu koostuu 84,7 kilometrin siirtymästä lyhyelle, 23,8 kilometrin kierrokselle. Lyhyet kierrokset ajetaan neljästi. Lyhyellä kierroksella on raskas, kahdeksan kilometrin nousu, joka on vaativimmillaan noin 10 -prosenttista. Jo ennen lyhyitä kierroksia ajajat nousevat 14 prosentin nousun.

Jaakko Hännisen vahvuus on vaativissa nousuissa. Kun hän on joukkueensa ainoa edustaja, hän joutuu kilpailemaan isojen pyöräilymaiden joukkueita vastaan. Hänninen on pohtinut omia mahdollisuuksiaan:

- Toivottavasti porukka harvenee jo startista lähtien niin, ettei tarvitse riehua kyynärpäillä lyhyelle kierrokselle tultaessa. Ja sitten unelmatilanteessa ajetaan kaksi viimeistä kierrosta enintään 20 ajajan ryhmällä. Yksittäisenä ajajana saa aina suuressa porukassa kylkiin isommilta mailta. Onneksi tunnen hyvin esimerkiksi Ranskan ajajat ja tiedän ketkä heistä ovat vahvoja nousuissa, kertoi Jaakko Hänninen.