Jaakko Hänninen voitti Tour du Chablais –etappiajon Ranskassa

26.8.2018

Jaakko Hänninen, joka ajaa Ranskassa ESC Saint Etienne – Loire joukkueessa, voitti neljän etapin ja 521 kilometrin Tour du Chablais –etappiajon Ranskassa. Kilpailu käytiin Genevenjärven eteläpuolen vuoristoalueella. 21-vuotias Hänninen ajoi saman kilpailun viime vuonna, jolloin hän sijoittui kolmanneksi.

Kilpailu käynnistyi torstaina tasamaalla vajaan 70 kilometrin kierrosajolla. Jaakko Hänninen pystyi kontrolloimaan kilpailua hyvin, eikä kilpailun ennakkosuosikit saaneet eroa Hänniseen. Seuraavalla noin 140 kilometrin mäkisellä etapilla Hänninen oli vahvoilla. Hän pääsi karkuun neljän ajajan irtiotossa, jossa ei ollut vahvoja ennakkosuosikkeja. He jäivät lähes minuutin päähän. Hänninen siirtyi kilpailun kakkoseksi ja nuorten (alle 23 –vuotiaat) kilpailun johtoon.

Kolmannella noin 150 kilometrin mäkietapilla Jaakko Hänninen oli jälleen irtiotossa. Tällä kertaa siinä olivat mukana vahvat Alexandre Jamet (Ranska) ja Adria Moreno Sala (Espanja). Jamet voitti etapin, Hänninen oli toinen ja Moreno Sala kolmas. Ranskalainen ja espanjalainen olivat kuitenkin jääneet toisella etapilla noin minuutin päähän. Hänninen nousi kokonaiskilpailun johtoon noin minuutin erolla Jametiin ja Moreno Salaan.

Viimeisellä etapilla kaikki hyökkäsivät Hännistä vastaan. Hännisen joukkue teki kuitenkin 162 kilometrin etapin alkuosan hyvää työtä ja auttoivat Jaakko Hännistä. Kun etapin kovimmat nousut tulivat, hän taisteli hyvin, vaikka iskuja tuli runsaasti. Hänninen ei taipunut. Hän tuli maaliin muiden kärkipään ajajien kanssa ja se riitti voittoon. Hänninen voitti kokonaiskilpailun, mutta myös nuorten kilpailun ja pistekilpailun.

- Tämä oli makea voitto. Kiitokset kuuluvat koko joukkueelle, joka teki hienoa työtä minun hyväksi viimeisellä etapilla. Mäkijalat olivat nyt kunnossa. Minun oli pakko todeta kilpakumppaneille, että Hännistä te ette pysty nousuissa pudottamaan. Tämä voitto tuli hyvään aikaan ja paikkaan, kertoi tyytyväinen Jaakko Hänninen.

Tulokset

Tour du Chablais 23.-26.8.2018, Ranska

Lopputulokset (521 km)

1. Jaakko Hänninen (Suomi) ESC Saint Etienne - Loire 12:22:04
2. Adria Moreno Sala (Espanja)  AVC Aix en Provence ESP +0:59
3. Alexandre Jamet  (Ranska) CR4C Roanne  s.a.
4. Lucas Papillon (Ranska) CR4C Roanne +1:22
5. Matthias Reutimann (Sveitsi) Swiss Racing Academy +1:23
6. Anthony Rappo (Sveitsi) Team Iam Excelsior  +1:33
7. Tao Quemere  (Ranska) VC Villefranche en Beaujolais  +1:42
8. Adrien Guillonnet (Ranska) SCO Dijon +2:11
9. Sten van Gucht (Belgia) VC Villefranche en Beaujolais +2:18
10. Simone Zandomeneghi (Italia) Team Cipollini Ise Serrature  +2:46