Jaakko Hänninen ajoi Tour de Tarentaise –etappiajon voittoon Ranskassa

29.7.2018

Muutaman viikon sairausloman ja harjoittelukiellon jälkeen Suomen ja Viron kilpailujen kautta takaisin Ranskaan palannut Jaakko Hänninen osoitti viikonloppuna olevansa edelleen hyvässä kunnossa. Hän voitti Ranskassa ajetun Tour de Tarentaise –etappiajon.

Neljän etapin kilpailu oli mäkimiesten taistelu voitosta. Kilpailu koostui kahdesta lyhyestä mäkiaika-ajosta ja kahdesta mäkisestä maantie-etapista. Jaakko Hänninen ei voittanut yhtään etappia, mutta oli jokaisella etapilla aivan kärjen tuntumassa. Viimeiselle 101 kilometrin etapille hän lähti toisena kolme sekuntia kilpailua johtaneen australialaisen Mathew Rossin takana.

Viimeinen etappi ajettiin kovassa 35 asteen helteessä. Etapin ratkaisevan nousun huippu oli 82 kilometrin kohdalla ja siitä oli maaliin siis noin 20 kilometriä. Kilpailu ratkesi nousussa. Monien iskujen jälkeen kärkeen iski ranskalainen kokenut, kuudennella sijalla Ranskan amatöörien rankingissa oleva Adrien Guillonnet. Ja hänen takanaan Jaakko Hänninen jätti muut ja iski ranskalaisen perään. Guillonnet pystyi kuitenkin pitämään reilun puolen minuutin eron suomalaiseen. Hänninen ajoi varmasti etapin kakkoseksi ja varmisti näin kokonaiskilpailun voiton.

- Kyllä tämä toi luottoa omaan kuntooni. Sikäli onni oli nyt minun puolellani, että toisella etapilla satoi ja vahva Adrien Guillonnet putosi ”junasta” laskuissa. Hän ei uskaltanut laskea muiden kärkimiesten vauhdissa. Onneksi sain pidettyä tilanteen kontrollissa koko neljän etapin ajan eikä minulla ollut hätää viimeisellä etapilla kokonaiskilpailua ajatellen, kertoi Jaakko Hänninen.

Tulokset

Tour de Tarentaise 4/4 etappia (Ranska, Moutiers)

1  Jaakko Hänninen (Suomi) E.C St Etienne - Loire  5.34.02
2  Adrien Guillonnet (Ranska) SCO Dijon +1.01
3  Remy Rochas (Ranska) Bourg En Bresse Ain +1.53
4  Tristan Delacroix (Ranska) TeamAzuréen +2.56
5  Mathew Ross (Australia) AC Bisontine +3.32
6  Mateo Garcia Castañeda (Kolumbia) Centre Mondial +3.37