TWD-Länkenillä viiden SM-mitalin viikonloppu Porissa

2.7.2018

TWD-Länkenin mitalisaalis kasvoi viiteen, kun päätöskilpailuna ja viikonlopun pääkilpailuna ajettiin 190 kilometrin maantieajo. Kilpailuun osallistuivat Miesten Elite –luokka sekä alle 23 –vuotiaiden luokka. Nyt ajettiin ensimmäistä kertaa niin, että myös alle 23 –vuotiaat ajoivat oman luokkansa lisäksi miesten mitaleista.

Helpohkolla, mutta tuulisella 12,7 kilometrin kierroksella syntyi jo heti alussa yhdeksän ajajan irtiotto. Siinä oli edustus kaikista ennakkoon vahvimmista joukkueista lukuun ottamatta Motion Finlandia. Mukana oli myös TWD-Länkenin vasta 18 –vuotias Julius Taskinen. Irtiotto sai parhaimmillaan noin kolmen minuutin eron pääjoukkoon. Ero kuitenkin kutistui loppua kohden ja toiseksi viimeisellä kierroksella pääjoukko saavutti karkulaiset.

Tämän jälkeen syntyi uusi neljän ajajan irtiotto, jossa oli alkuperäisestä irtiottoryhmästä IBD Cyclingin Anders Bäckman, TWD-Länkenin Sauli Pietikäinen, Turun Urheiluliiton Lauri Seppä sekä suomalaisen ammattilaisjoukkueen Memil CCN Pro Cyclingin Hiski Kanerva. Nelikko sai kasvatettua pääjoukkoon parhaimmillaan noin 40 sekunnin eron. Pääjoukko ei saanut organisoitua vahvaa takaa-ajoa ja nelikko ratkaisi keskenään mestaruuden. Käytännössä koko päivän irtiotossa ajanut Anders Bäckman oli vielä hyvissä voimissa ja puristi miesten Suomen mestaruuteen. Sauli Pietikäinen taipui hopealle, mutta voitti kuitenkin U23 –mestaruuden. Kolmas oli Turun Lauri Seppä.

Takana pääjoukossa ratkottiin vielä U23:n himmeämmät mitalit. SM-hopeaa ajoi CycloVisionin Antti-Jussi Juntunen ja pronssille kiristi TWD-Länkenin Aleksi Hänninen.

- Meiltä kilpailu sujui taktisesti suunnitellusti. Julius Taskinen teki irtiotossa ansiokkaan työn ja muu joukkueemme teki samoin töitä huikean määrän. Harmi, että minä tein lopussa arviointivirheen ja voitto meni Andersille, kertoi Sauli Pietikäinen.

TWD-Länkenin nuori joukkue otti viikonlopun SM-kilpailuista viisi mitalia. U23:n aika-ajossa Sauli Pietikäinen ajoi kultaa ja Ukko Peltonen hopeaa. Maantieltä tuli miesten SM-hopeaa ja U23:n kultaa Sauli Pietikäiselle. Joukkueen viidennen mitalin eli U23:n maantiepronssin otti Aleksi Hänninen.

Viime vuoden U23:n tuplamestari TWD-Länkenin Jaakko Hänninen ei pystynyt sunnuntainakaan puolustamaan maantiemestaruutta. Sairausloma jatkui vielä viikonlopun yli.

Seuraava pyöräilyn SM-kilpailu ajetaan tulevan perjantaina Vantaalla, jossa ratkotaan korttelimestaruudet.