Jaakko Hänninen toiseksi Ranskan etapeilla ja voitti nuorten kilpailun

10.6.2018

Kun muut suomalaispyöräilijät kilpailivat viikonlopun aikana Lahdessa ja Porvoossa, niin TWD-Länkeniä kotimaassa edustava Jaakko Hänninen ajoi samaan aikaan Ranskan Rhonessa kolmen etapin Tour du Beaujolaisin. Ja sen hän teki mainiosti sijoittuen lopputuloksissa toiseksi ja voittaen samalla nuorten kilpailun.

Tour du Beaujolais koostui kolmesta etapista. Lauantaina ajettiin 146 kilometrin Fleurie – Amplepuis, sunnuntaina aamupäivällä noin 51 kilometrin Saint-Georges de Renneis - Saint-Georges de Renneis ja iltapäivällä vielä 102 kilometrin Villefranche-sur-Saône – Beaujeu.

Ensimmäinen etappi oli kilpailun kärjen osalta ratkaiseva. Jaakko Hänninen oli kuuden ajajan irtiotossa ja sijoittui etapilla neljänneksi samalla ajalla kuin voittaja. Kuusikko sai sen verran eroa muihin, että voittaja tulisi löytymään tästä ryhmästä.

Toinen etappi oli kärjen osalta kokonaiskilpailun varmistelua, mutta samalla taistelua keskinäisistä sijoituksista. Hänninen nousi etapin jälkeen kokonaiskilpailun kolmanneksi.

Kolmas eli sunnuntai-iltapäivän etappi oli aamupäivän kaltainen. Tasaväkinen kilpailu kärjen osalta ratkesi kuitenkin etappisijoituksilla, koska kärjellä oli samat ajat. Hänninen nousi mukavasti kakkoseksi. Hännistä ja koko hänen Saint Ètienne – Loire –joukkuetta ilahdutti etappivoitto, kun Maxime Jarnet kiri ykköseksi. Hänninen oli etapin kuudes.

- Tour du Beaujolaisin etapit sopivat minulle hyvin. Kokonaiskilpailu meni osaltani kutakuinkin niin kuin olin ajatellut. Meillehän tämä oli ”Jackpot”, kun viimeisellä etapilla tuli voitto, saimme kirikilpailun voiton ja minä voitin nuorten kilpailun ja lisäksi olin kokonaiskilpailun toinen. Nyt on mukava matkustaa kotiin Saint Ètienneen, kertoi Jaakko Hänninen.

Minun kilpailut jatkuvat jo torstaina Ranskan cupin osakilpailulla Brerstissä, jatkoi Hänninen.

Lopputulokset

Tour du Beaujolais, Ranska (3 etappia, yhteensä 299 km)

1 Geoffrey Bouchard (FRA) CR4C Roanne

2 Jaakko Hänninen (FIN) EC Saint-Etienne Loire

3 Adrien Guillonnet (FRA) SCO Dijon-Team Materiel-velo.com

4 Romain Bacon (FRA) CC Nogent-sur-Oise

5 Nicolas Prodhomme (FRA) Chambéry Cyclisme Formation

6 Clément Champoussin (FRA) Chambéry Cyclisme Formation