Jaakko Hänninen kahdeksanneksi Scandinavian Racessa Uppsalassa

13.5.2018

TWD-Länkenin Jaakko Hänninen (21) sijoittui kahdeksanneksi Uppsalassa 110. kerran ajetussa 194 kilometrin Scandinavian Racessa. Hänninen tuli maaliin samalla ajalla kuin voittaja norjalainen Trond Trondsen. Trondsen ajaa koko kilpailua hallinneessa norjalaisessa Continental –joukkueessa Team Coopissa.

Kilpailussa oli mukana 10 Continental –ammattilaisjoukkuetta suomalainen Memil CCN Pro Cycling mukaan lukien, Latvian maajoukkue sekä useita seurajoukkueita Ruotsista, Tanskasta, Virosta sekä suomalainen TWD-Länken. Kilpailuun starttasi 129 ajajaa, mutta maaliin pääsi vain 59 ajajaa. Uusittuun 16,1 kilometrin kierrokseen oli tullut kaksi uutta nousua, joista toinen oli mukulakivinousu.

Kilpailun perusratkaisu tapahtui jo heti alussa, kun kärkeen muodostui yli 20 ajajan irtiottoryhmä. Norjalainen Team Coop oli mukana viidellä miehellä ja se otti heti ohjat käsiinsä. Coopin miehistö piti vauhdin yllä alusta loppuun. Suomalaisista irtiotossa oli mukana vain Jaakko Hänninen.

Pääjoukossa tanskalainen Continental –joukkue Coloquick yritti ajaa kärkiryhmää kiinni, mutta se ei onnistunut. Lopussa ero kasvoi jo yli viiden minuutin. Kärjessä Coop jatkoi vauhdinpitoa ja vesitti sillä irtiottoyritykset. Useat epäilivät Coopin taktiikkkaa, mutta se luotti omaan kirimieheensä Trond Trondseniin. Trondesen ei pettänyt hurjan päivätyön tehneitä joukkuetovereitaan. Hän kiri voittoon 12 ajajan loppukirissä.

- Olin jo ennen kilpailua päättänyt, että minun on oltava kärkiryhmässä. Epäilin sen muodostuvan heti alussa ja niinhän se menikin. Minulla ei ollut vaikeuksia päästä mukaan. 12 kierrosta meni hyvin Coopin tehdessä työt. Panostin viimeisellä kierroksella kahteen nousuun, mutta en päässyt irti. Kuitenkin toiseksi viimeisessä nousussa tapahtui harvennusta ja meitä oli sen jälkeen kärjessä enää mukana 14 ajajaa. Yritin vielä tanskalaisen Team Virtun ajajien kanssa viimeisessä nousussa päästä irti, mutta sekään ei onnistunut. Meitä jäi loppukiriin 12 ajajaa. Kahdeksas sija on tässä kilpailussa hyvä, kertoi Jaakko Hänninen.

27 asteen lämmössä ajetussa kilpailussa keskeyttäneitä oli 70. Suomalaisista Memil CCN Pro Cyclingin Joni Kanerva oli 49:s (+12:13) ja TWD-Länkenin Julius Taskinen sijalla 50, Oskari Vainionpää sijalla 52 ja Sauli Pietikäinen sijalla 53. He jäivät voittajalle 12 minuuttia 18 sekuntia.

Uppsalan viikonloppu jatkuu vielä sunnuntaina ajettavalla Skandis GP:lla.