Jaakko Hännisen irtiotto ei pitänyt, pääjoukko ajoi lopussa kiinni

23.4.2018

Jaakko Hännisen kevätkunto ei hävinnyt lyhyeen Suomen lomaan ja oman joukkueen viikonloppuleiriin Ranskassa. Hän sijoittui 11:nneksi, kun pääjoukko ajoi hänet ja ranskalaisajajan kiinni 128,6 kilometrin Circuit Boussaquin -kilpailun lopussa.

Hänninen iski väkevästi viimeiseen nousuun. Matkaa nousun päälle oli kaksi kilometriä. Vain yksi ranskalasijoukkue Team Pro Immo Nicolas Rouxin ajaja pysyi hänen takapyörässään. Nousun päältä oli maaliin vielä yli 10 kilometriä ja se antoi mahdollisuuden takaa tulleelle kutistuneelle pääjoukolle. Se sai karkulaiset lopussa kiinni. Kilpailun voittoon ajoi ranskalainen Guillaume Gaboriaud. Kakkoseksi kiri Jaakko Hännisen joukkuetoveri Sandy Dujardin.

- Olin viimeisellä kierroksella irtiotossa ja iskin siitä viimeiseen nousuun noin 15 kilometriä ennen maalia. Sen verran oli ruutia jaloissa, että vain yksi pysyi mukana. Mutta valitettavasti ei saatu kahdestaan pidettyä eroa, vaan tulimme kiinni noin neljä kilometriä ennen maalia. Kyllähän tästä jäi hampaankoloon, mutta toisaalta hyvä mieli, että mäki kulkee, kertoi Jaakko Hänninen.

Tulokset

Circuit Boussaquin 128,6 km (Boussac, Ranska)

1 Guillaume Gaboriaud (Ranska) Occitane Cyclisme Formation
2 Sandy Dujardin (Ranska) EC Saint-Etienne Loire
3 Baptiste Constantin (Ranska) Creuse Oxygène Guéret
4 Stefan Bennett (Ranska) GSC Blagnac Vélo Sport 31
5 Alexis Carlier (Ranska) Team Pro Immo Nicolas Roux
6 Alexandre Jamet (Ranska) CR4C Roanne
7 Mickaël Larpe  (Ranska) US Montauban 82
8 Tom Balaskovic (Ranska) EC Saint-Etienne Loire
9 Clément Saint-Martin (Ranska) Océane Top 16
10 Alexis Dulin Creuse (Ranska) Oxygène Guéret
11 Jaakko Hänninen (Suomi) EC Saint-Etienne Loire