Jaakko Hänninen kylmän kilpailun 17:s

25.2.2018

Jaakko Hännisen alkukauden kilpailuohjelma Ranskassa jatkui 123,6 kilometrin Circuit des Communes de la Vallée -kilpailulla. Kilpailu on jouduttu vuonna 2013 peruuttamaan lumen vuoksi. Tänä vuonna ei lumi vaivannut, mutta sää oli kylmä. Lämpötila oli vain +30C.

Kilpailu on perinteinen ja arvostettu. Voittajalistalta löytyy mm. Joona Laukan nimi vuodelta 2001. Se ajetaan 20,6 kilometrin kierroksena ja sitä kierretään kuusi kertaa. Kierrokseen sisältyy pitkä nousu.

Tämän vuoden kilpailussa nähtiin useista irtiottoja ja porukka hajosi useaan ryhmään. Voittoon ajoi edellisvuoden tapaan ranskalainen Clément Carisey. Jaakko Hänninen sijoittui 17:nneksi autettuaan joukkueensa Maxime Jarnetia. Jarnet sijoittui 12:nneksi.

- Tänään oli tosiaan kylmä, mutta onneksi kuiva ilma. Jalat eivät ensimmäisillä kierroksilla lähteneet toimimaan ollenkaan ja siinä missasin kärkiporukan. Pikku hiljaa iskin kuitenkin ylemmäs porukasta toiseen. Lopussa autoin sitten Maximea. Eihän tästä jäänyt paljon kerrottavaa, mutta jalat olivat lämpiämisen jälkeen erinomaiset, kertoi Jaakko Hänninen.

Tulokset

Circuit des Communes de la Vallée (Ranska)

123,6 km (6 x 20,6 km)

1. Clément Carisey (Ranska) Team Pro Immo Nicolas Roux
2. Jimmy Raibaud (Ranska) CR4C Roanne
3. Pierre Bonnet (Ranska) Team Pro Immo Nicolas Roux
4. Vincent Arnaud (Ranska) Bourg-en-Bresse Ain Cyclisme
5. Aurélien Paret-Peintre (Ranska)  Chambéry Cyclisme Formation
6. Paul Sauvage (Ranska) CC Etupes

17. Jaakko Hänninen (Suomi) EC Saint-Etienne Loire