Jaakko Hännisen alkukausi lupauksia antava - nyt toiseksi Ranskassa

18.2.2018

Viime kauden Ranskan Besançonissa 2. divisioonan AC Bisontine -joukkueessa ajanut ja vuoden vaihteessa 1. divisioonan EC Saint-Etienne Loireen siirtynyt Jaakko Hänninen on aloittanut kautensa lupaavasti. Sunnuntaina Ranskan Puyloubierissa ajetussa 120 kilometrin kilpailussa hän sijoittui toiseksi. Kilpailun voitti italialainen Filippo Tagliani.

Hyvässä keväisessä säässä ajettu 120 kilometrin kilpailu käytiin 15 kilometrin kierroksella. Kierrokseen sisältyi yksi pitkä ja raskas nousu, jonka päältä oli laskuvoittoinen seitsemän kilometrin osuus maaliin.

Kilpailussa nähtiin koko ajan irtiottoyrityksiä, mutta todellinen taistelu voitosta alkoi vasta toiseksi viimeisellä kierroksella. Lopullinen ratkaisu voitosta tapahtui viimeisellä kierroksella, kun italialainen Filippo Tagliani karkasi muilta. Vahva Tagliani pystyi pitämään muut takanaan ja muut palkintokorokesijat ratkaistiin kolmen ajajan kesken. Jaakko Hänninen oli yksi näistä kolmesta.

- Yritimme kolmestaan ajaa Tagliania kiinni, mutta se ei onnistunut. Kun huomasin, että hän ei tule kiinni, aloin passailemaan loppukiriä varten. Se onnistui tänään hyvin. Minulle tämäntyyppinen rataprofiili sopii hyvin, nousua tuli riittävästi. Me ajoimme joukkueena mainiosti, meillä oli aina joku ajajistamme irtiotoissa. Se auttoi minua paljon. Pystyin säästelemään itseäni loppuratkaisuihin. Keskiviikon kilpailun jälkeen minua on vaivannut nuha ja ajamiseni oli epävarmaa. Mutta teimme päätöksen aamulla, että starttaan, kertoi tyytyväinen Jaakko Hänninen.

Kilpailun kolmanneksi sijoittui espanjalainen, ranskalaista AVC Aix -joukkuetta edustava Adria Moreno Sala. Hän ajoi vielä viime vuonna ammattilaisena Englannissa.

Tulokset

Grand Prix de Puyloubier 120 km (Ranska)

1  Filippo Tagliani (Italia) DEGCO EL 3:20:00
2  Jaakko Hänninen (Suomi) EC Saint-Etienne Loire + 00:52
3  Adria Moreno Sala (Espanja) AVC Aix s.a.
4  Boris Orlhac (Ranska) PROIMM s.a.
5  Francesco Zandri (Italia)  DEGCO EL +1.05
6  Arnaud Pfrimmer (Ranska) CCET s.a.