Jaakko Hänninen 44:s Etelä-Ranskassa

10.2.2018

20-vuotias Jaakko Hänninen oli tänään Etelä-Ranskassa ajetussa 117 kilometrin kilpailussa 44:s samalla ajalla kuin kilpailun voittanut ranskalainen Adrien Carpentier. Hänniselle kilpailu oli kauden toinen, sillä hän ajoi voittoon Espanjassa Xalóssa tammikuussa.

Kilpailu oli Jaakko Hänniselle ensimmäinen uudessa 1. divisioonan EC Saint-Etienne Loire -joukkueessa. Joukkkue harjoittelee ja kilpailee nyt noin viikon ajan Etelä-Ranskassa.

Kauden Ranska -avaus tyydytti Jaakko Hännistä.

- Paremminhan tämä lähti käyntiin kuin vuosi sitten. Pikku hiljaa tässä alkaa tuntea paremmin omia joukkuetovereita ja omat jalatkin olivat ihan kohtuulliset niissä iskuissa joita yritin. Me missasimme noin 10 ajajan irtioton ja ajoimme sitä muutaman ajajan voimin kiinni. Loppukiri oli kuitenkin levoton ja sen verran vaarallinen, että emme saaneet kärkisijoituksia. Kuitenkin ihan hyvä kilpailu näin alkuun, kertoi Jaakko Hänninen.

- Sunnuntaina minulla on kevyt harjoituspäivä, mutta sitten onkin kolme kilpailu putkeen. Eli ihan rivakka alku, jatkoi Jaakko Hänninen.

Tulokset

Tour du Centre-Var, Ranska 117 km

1 Adrien Carpentier (Ranska)  CC NOGENT / OISE 2:39:17 (44 km/h)
2 Francesco Zandri (Italia) CYCLING TEAM TP s.a.
3 Leonardo Bonifazio (Ranska)  A.V.C.AIX EN PROVENCE s.a.
4 Bryan Alaphilippe  (Ranska) TEAM PRO IMMO NICOLAS ROUX s.a.
5 Francesco di Felice (Italia) CYCLING TEAM TP  
6 Alexandre Billon (Ranska) TEAM PELTRAX s.a.

44 Jaakko Hänninen (Suomi) EC Saint-Etienne Loire s.a.