TWD-Länken rakentaa tulevaisuutta - joukkueeseen vielä yksi juniori

12.12.2017

Eerik Nurminen
Eerik Nurminen
Eerik Nurminen
Eerik Nurminen

TWD-Länken on valinnut joukkueeseensa kaudelle 2018 kaksi nuorta pyöräilijää. Molemmat pyöräilijät, Julius Taskinen ja Ukko Peltonen ovat ensimmäisen vuoden U23-pyöräilijöitä. Nyt nuorten joukko kasvoi vielä yhdellä, kun TWD-Länken on tehnyt sopimuksen U19- eli junioriluokan pyöräilijän Eerik Nurmisen kanssa.

 

Eerik Nurminen on panostus tulevaisuuteen. Hänen päälajinsa ovat pyöräsuunnistus ja maastohiihto. Vuokatissa urheilulukiossa toista vuotta opiskeleva kangasalalainen on menestynyt hyvin sekä MM-, EM- sekä SM-tasolla. Hänellä on arvokisamitaleita sekä pyörä- että hiihtosuunnistuksessa.

Olemme seuranneet Eerik Nurmista pari vuotta. Hänen monipuolinen kestävyysurheilutaustansa on hyvä perusta aloittaa pyöräilyn erikoisharjoittelu. Alunperin oli tarkoituksemme, että hän liittyisi joukkueeseemme vasta 2018 -syksyllä, mutta päätimme rekrytoinnista jo nyt. Hänellä tulee kuitenkin vuosi 2018 olemaan tärkeä pyöräsuunnistuksen kannalta, sillä hän tavoittelee lajin maailmanmestaruusmitalia omassa ikäluokassaan, kertoi TWD-Länkenin joukkueenjohtaja Esko Lummelampi.

Meillä on hyvä kokemus nuorista pyöräsuunnistajista. Samuel Pökälä tuli meille aivan kokemattomana maantiepyöräilijänä pyöräsuunnistuksesta, mutta alkoi tehdä heti tulosta myös maantiellä. Pari vuotta sitten Sauli Pietikäinen tuli meille ja myös hänen kehityksensä maantiepyöräilijänä on mainio, jatkoi Lummelampi.