Jaakko Hännisen ura etenee Ranskassa – siirtyy Saint-Étienneen

25.9.2017 klo 14:00

Jaakko Hänninen, U23:n Suomen mestari maantiellä ja tempossa sekä miesten mestari kortteliajossa, ajaa 2018 Team Probkikeshop Saint-Etienne Loiressa.
Jaakko Hänninen, U23:n Suomen mestari maantiellä ja tempossa sekä miesten mestari kortteliajossa, ajaa 2018 Team Probkikeshop Saint-Etienne Loiressa.

20-vuotiaan Jaakko Hännisen pyöräilyura etenee Ranskassa hyvin. Hän edusti tämän kauden ranskalaista 2. divisioonan amatöörijoukkuetta AC Bisontinea ja hyvin sujunut kausi pohjusti siirron 1. divisioonan joukkueeseen Probikeshop Saint-Etienne Loireen.

Jaakko Hännisen tie on kulkenut kasvastusseurasta Tainionkosken Tähdestä lahtelaiseen TWD-Länkeniin ja sitä kautta Ranskaan. Ensin Koillis-Ranskaan Besançoniin ja nyt edelleen Kaakkois-Ranskaan Saint-Étienneen. Saint-Étienne sijaitsee Ranskan toiseksi suurimmalla metropolialueella noin 50 kilometrin päässä suurkaupunki Lyonista.

Jaakko Hänninen voitti juuri päättyneellä kaudella kolme Suomen mestaruutta. Hän otti SM-kultaa alle 23-vuotiaiden maantieajossa, aika-ajossa sekä miesten kortteliajossa. Ranskassa hän voitti GP Christian Feniouxin sekä Prix de la Ville d'Ornansin ja sijoittui Tour du Chablais –etappiajon kokonaiskilpailussa kolmanneksi. Varsinkin loppukausi on nostanut Hännisen kiinnostusta pyöräilypiireissä. Sitä vahvisti juuri päättyneiden, Norjassa ajettujen MM-kilpailujen U23:n maantiekilpailu. Hänninen sijoittui 26:nneksi 178 ajajan joukossa. Kilpailussa oli mukana tänä vuonna myös World Tour– ja Pro Continental –ammattilaiset. Hän ajoi tällä kaudella noin 60 kilpailua. Jaakko Hänninen on vahvimmillaan mäkisillä ja teknillisillä reiteillä.

Probikeshop Saint-Etienne Loire on hyvin menestyvä joukkue. Se on perustettu vuonna 1991 ja on kehittänyt vuosien varrella monia ajajia ammattilaisiksi. Mm. suomalaisten hyvin tuntema virolainen Tanel Kangert ajoi ennen ammattilaisuraansa Saint-Etienne Loiressa. Tänä syksynä nuori Clément Russo siirtyi Saint-Etiennestä Pro Continental –tason Fortuneo-Oscaro –ammattilaisjoukkueeseen.

- Tämä siirto on minulle mieluinen, tavoitteiden mukainen ja tähän vaiheeseen erittäin sopiva. Probikeshop Saint-Etienne Loire on joukkue, jolla on hyvä organisaatio, hyvä tausta sekä hyvä kilpailuohjelma. Olen kiitollinen tämän kauden joukkueelleni AC Bisontinelle. Se antoi minulle hyvän tilaisuuden kehittyä ja päästä sisälle ranskalaiseen pyöräilyyn ja ranskalaiseen elämään muutenkin, sanoi Jaakko Hänninen.

- Minulla oli kilpailukauden loppuessa hyvä tilanne ja sain monia yhteydenottoja. Mutta valintaa ei ollut vaikea tehdä. Minua ovat auttaneet ranskalaisen pyöräilyn hyvin tuntevat Joona Laukka ja Jussi Veikkanen. Ranskalainen hyvä amatöörijoukkue on minulle ja uraani ajatellen parempi valinta kuin moni Continental –joukkue. Uskon kehittyväni tätä kautta paremmin. Varsinkin kun Saint-Étiennen seutu on maastollisesti minulle mieluisa harjoitteluakin ajatellen. Nousuja riittää, jatkoi lomaansa pitkän kauden jälkeen aloitteleva Jaakko Hänninen.

Suomessa Jaakko Hänninen edustaa edelleen TWD-Länkeniä.

Jaakko Hänninen

Syntymäaika16.4.1997
KoulutusYlioppilas
Paino ja pituus58-61 kg, 177 cm
KotipaikkaRuokolahti
ValmentajaTeppo Karhu
JoukkueetTainionkosken Tähti 2006-2015, TWD-Länken vuodesta 2016, AC Bisontine 2017, Team Probikeshop Saint-Etienne Loire vuodesta 2018

 

Tuloksia 2017: 

        Suomen mestaruus maantieajossa (U23)
        Suomen mestaruus aika-ajossa (U23)
        Suomen mestaruus kortteliajossa
        Prix de la Ville d'Ornans, Ranska 1. sija        
        Grand Prix Christian Fenioux, Ranska 1. sija
        Tour du Chablais, Ranska, kokonaiskilpailun 3. sija
        MM-kilpailut, Norja, maantiekilpailu (U23) 26. sija