Kaksi uutta nuorta pyöräilijää TWD-Länkeniin

13.9.2017 klo 10:00

Julius Taskinen
Julius Taskinen
Ukko Peltonen
Ukko Peltonen
Julius Taskinen
Julius Taskinen
Ukko Peltonen
Ukko Peltonen

TWD-Länkenin pyöräilyjoukkue saa jälleen riveihinsä kaksi kehityskelpoista nuorta pyöräilijää. Uudet joukkueen jäsenet ovat 18-vuotias Julius Taskinen ja 19-vuotias Ukko Peltonen. Molemmilla on selkeä tavoite päästä kansainväliselle pyöräilijän uralle.

Taipalsaarelainen lukiolainen Julius Taskinen on edustanut Imatran Urheilijoita, mutta on viimeiset kaksi vuotta kilpaillut ahkerasti juniorimaajoukkueen mukana ulkomailla. Juniorimaajoukkueen toiminnasta on vastannut Fincycling. Taskisen tämänvuotisia saavutuksia on mm. Suomen mestaruus henkilökohtaisessa aika-ajossa maantiellä, maantiepyöräilyn SM-hopea ja muutama sijoitus 20 parhaan joukkoon maajoukkuekilpailuissa. Hänet on valittu maantiepyöräilyn MM-kilpailuihin Norjaan. Siellä Julius Taskinen ajaa 135,5 kilometrin maantiekilpailun lauantaina 23.9.

- Hyvä asia, että Julius sai paikan TWD-Länkenistä. Meillä Imatran Urheilijoissa ei tällä hetkellä samaa mahdollisuutta viedä nuoria eteenpäin kohti ammattilaisuutta. Meillä on vain hyvää sanottavana tästä siirrosta ja uskomme Juliuksen saavuttavan ennen pitkää tavoitteensa. Tämä on yksi hyvä vaihe sillä tiellä, kommentoi Imatran Urheilijoiden hallituksen jäsen ja pyöräilyjaoston puheenjohtaja Jaakko Hasu.  

- Valintani Suomen seurajoukkueista oli itselleni selvä. Tiedän, että TWD-Länken pystyy auttamaan ja kehittämään minua eteenpäin kohti tavoitteitani huipulle, kertoi Julius Taskinen.

Nokialainen Ukko Peltonen on edustanut tamperelaista Medilaser Pro MTB:aa. Hän löysi pyöräilyn pari vuotta sitten oltuaan hyvällä tasolla juniorina jalkapallossa ja alppihiihdossa. Kestävyyslaji kuitenkin viehätti enemmän ja vuonna 2015 hän alkoi panostaa maastopyöräilyyn. Jo seuraavana vuonna tuli mukavaa menestystä Suomen maastopyöräilykisoista. Tämän vuoden keväällä kauden avauskilpailussa Virossa tapahtui kuitenkin kaatuminen ja sen seurauksena paha solisluuvamma. Vammasta toipuminen vei niin kauan, että maastopyöräkisat oli jätettävä ajamatta. Loppukaudesta hän ryhtyi ajamaan maantiellä aika-ajoja. Ne kulkivat aivan Suomen kansallisen kärjen vauhtia. Se muutti nuoren suunnitelmia ja hän ryhtyi panostamaan maantiepyöräilyyn.

Ukko Peltonen aloitti syksyllä opiskelut Tanhuvaaran Urheiluopistossa, mutta siirtyi uuden seuran myötä
Pajulahden Urheiluopistoon jatkamaan liikunnanohjaajaopiskelujaan.

- Minä tein seuravalintani uskoen, että TWD-Länkenissä pystyn kehittymään vielä alussa olevalla pyöräilijän urallani kohti kansainvälistä tasoa. Ja hyvä, että opiskelupaikkanikin järjestyi läheltä uutta seuraani, sanoi Ukko Peltonen seurasiirrostaan.

- Molemmat uudet pyöräilijämme ovat hyvin mielenkiintoisia nuoria urheilijoita. Molemmilla on hyvä asenne ja paljon potentiaalia päästä eteenpäin. Julius Taskisella on jo näyttöjä maantieltä, Ukko Peltosella ei niitä käytännössä ole lainkaan. Mutta hän ei ole ensimmäinen nuori pyöräilijä joukkueessamme, joka aloittaa tuosta pisteestä. Molemmat saavat ympärilleen joukkueen, joka koulii nopeasti uudet ajajat oikeaan suuntaan. Talven ajoleirit Espanjassa hyvissä olosuhteissa ovat tässä tärkeässä osassa, kertoi TWD-Länkenin puheenjohtaja ja joukkueenjohtaja Esko Lummelampi.

TWD-Länkenin nuorista pyöräilijöistä Jaakko Hänninen ajaa tällä hetkellä ranskalaisessa amatöörijoukkueessa ja Oskari Vainionpää belgialaisessa amatöörijoukkueessa. Kummallakin on ollut hyvä kilpailuohjelma ja molemmilla on kova pyrkimys eteenpäin.