Jaakko Hänninen kolmanneksi Ranskassa Tour du Chablaisissa

20.8.2017

Kahteen mäkietappiin supistunut Tour du Chablais –kilpailu päättyi tiukkaan sekuntitaisteluun, jossa 20-vuotias Jaakko Hänninen joutui taipumaan kokonaiskilpailun kolmanneksi. Vahvasti ajanut Hänninen oli viimeisellä etapilla kuuden ajajan irtiottoryhmän loppukirissä neljäs. Tour du Chablaisin perjantainen prologi jouduttiin keskeyttämään myrskyn vuoksi ja näin se jäi tuloksista pois.

Molemmat etapit olivat yli 150 kilometriä ja kokonaisnousua kahtena päivänä tuli noin 5000 metriä.

Sunnuntain 154 kilometrin etapilla jo sen maastoltaan tasaisella alkupuolella muodostui kärkeen iso 25 ajajan irtiottoryhmä. Jaakko Hänninen ei ollut siinä mukana eikä myöskään yhtään hänen joukkueensa AC Bisontinen ajajaa. Tilanne näytti kokonaistilanteessa yhdeksäntenä etapille lähteen Jaakko Hännisen kannalta huolestuttavalta. Ero irtiottoryhmän ja pääjoukon välillä kasvoi kahteen minuuttiin.

Kun noin 50 kilometrin ajon jälkeen alkoi etapin nousut, pääjoukosta irtosi neljän ajajan ryhmä, jossa oli mukana Jaakko Hänninen. Kvartetti saavutti ison kärkiryhmän vajaan 10 kilometrin takaa-ajon jälkeen. Tilanne muuttui suomalaisen kannalta lohduttavammaksi. Kärkiryhmässä ei ollut ensimmäisen etapin voittaja, vaan hän jäi kauaksi taakse.

Kärkiryhmä pienentyi nousuissa ensin 16 ajajan ryhmäksi. Kun kovimmat mäkiajajat, joihin Hänninen eittämättä kuului, ryhtyivät vielä pienentämään irtiottoryhmää, jäljelle jäi enää kuuden ajajan ryhmä.
Se ei enää siitä muuttunut ja viimeinenkin nousu ylitettiin tässä kokoonpanossa. Kun loput 20 kilometriä olivat alamäkeä, jäi ratkaisu loppukirin varaan. Loppukirissä oli vahvin ranskalainen Laurent Evrard. Jaakko Hänninen oli päätösetapin neljäs.

Hänninen oli kokonaiskilpailun kolmas. Hän voitti alle 23-vuotiaiden kilpailun. Tour du Chablaisin voitti ranskalainen Frédéric Brun (29).

- Tunteet ovat nyt kaksijakoiset. Olen tyytyväinen omaan ajamiseeni kahtena päivänä ja kolmanteen sijaan. Toisaalta vähän harmittaa, että voitto jäi niin lähelle. Tänään oli tietysti hyvää se, että pääsin taistelemaan voitosta, vaikka alussa tilanne näytti vähän hankalalta. Jalat olivat kaksi päivää oikein hyvät, kertoi Jaakko Hänninen.

Hänninen ajaa seuraavaksi torstaina alkavan Baltic Chain Tourin (UCI 2.2) Suomen alle 23-vuotiaiden maajoukkueessa.

Tulokset

Tour du Chablais, Ranska

Etappi 2/2 Thonon-les-Bains - Evian-les-Bains 154,2 km

1 Laurent Evrard (Ranska) VC Villefranche Beaujolais
2 Geoffrey Bouchard (Ranska) CR4C Roanne
3 Frédéric Brun (Ranska) Bourg-en-Bresse Ain Cyclisme
4 Jaakko Hänninen (Suomi) AC Bisontine
5 Grégoire Tarride (Ranska) AVC Aix-en-Provence
6 Adrien Guillonnet (Ranska) SCO Dijon-Team Materiel-velo.com

Lopputulokset

1 Frédéric Brun (Ranska) Bourg-en-Bresse Ain Cyclisme
2 Grégoire Tarride (Ranska) AVC Aix-en-Provence
3 Jaakko Hänninen (Suomi) AC Bisontine

Valitettavasti klo 21 mennessä emme saaneet täydellisiä tuloksia aikoineen.