Jaakko Hänninen yhdeksäs mäkisellä avausetapilla Ranskassa

19.8.2017

Tämän viikon alussa Ranskan DN2 –maantiecupin osakilpailun voittaneella Jaakko Hännisellä jatkuu hyvä meno. Hän sijoittui lauantaina Tour du Chablais –etappiajon ensimmäisellä 153,6 kilometrin etapilla yhdeksänneksi ajettuaan irtiotoissa yli 100 kilometriä.

Genevenjärven eteläpuolella Chablais -Alpeilla ajettava Tour du Chablais sisälsi myös perjantai-illan 6,8 kilometrin prologin, mutta se jouduttiin keskeyttämään turvallisuussyistä kilpailupaikalle iskeneen kovan myrskyn vuoksi.

Ensimmäinen etappi sisälsi maalinousun lisäksi neljä kovaa nousua. Nousumetrejä kertyi etapilta yli 2600 metriä.

Kun kilpailusta oli ajettu reilu 40 kilometriä, kärkeen irtosi kahdeksan ajajan ryhmä. Siinä oli mukana myös AC  Bisontinen Jaakko Hänninen. Ryhmä toimi hyvin yhdessä, mutta pääjoukko sai pidettyä eron karkulaisiin alle kahdessa minuutissa. Kärkiryhmä alkoi rakoilla etapin kovimmassa nousussa, jonka huipulta oli maaliin 44 kilometriä. Jaakko Hänninen oli vielä vahva ja vei mäkikirin voiton. Pääjoukko oli kuitenkin jo lähellä.

- Olin ajatellut, että päivä kilpailu saattaa ratketa aikaiseen irtiottoon. Kun tunti oli ajettu, olin aktiivinen ja meille muodostui hyvä ryhmä kärkeen. Kovimman nousun ja mäkikirin voiton jälkeen ajoin yksin pitkää laskua. Takaa tuli uusia ajajia ja sen jälkeen meitä oli noin 15 ajajan ryhmä. Siitä yritti irti monia ajajia, mutta itse säästelin jalkojani maalimäkeen. Olin kuitenkin sen verran tyhjentänyt matkalla jalkojani, että voitosta ei ollut mahdollisuutta taistella. Mutta yhdeksäs sija ja pieni ero kärkeen on hyvä asetelma viimeistä etappia ajatellen, kertoi Jaakko Hänninen.

Etapin voitti 27-vuotias ranskalainen Tao Quamere.

Sunnuntaina ajettava päätösetappi on 154,2 kilometriä. Myös se sisältää kolme kovaa nousua, mutta viimeiset 20 kilometriä tullaan alamäkeen.

Tulokset

Tour Du Chablais Léman Portes du Soleil

1/2 –etappi Thollon-les-Mémises - Thollon-les-Mémises 153,6 km

1 Tao Quemere (Ranska) VC Villefranche Beaujolais 3.58.47
2 Boris Orlhac (Ranska) Team Pro Immo Nicolas Roux + 0.15
3 Louis Pijourlet (Ranska) CR4C Roanne s.a.
4 Alexandre Jamet (Ranska) CR4C Roanne s.a.
5 Gregoire Tarride (Ranska) AVC Aix en Provence s.a.
6 Davide Botta (Italia) VC Mendrisio s.a.
7 Frédéric Brun (Ranska) Bourg Ain Cyclisme s.a.
8 Alexis Carlier (Ranska) Team Pro Immo Nicolas Roux s.a.
9 Jaakko Hänninen (Suomi) Amicale Cycliste Bisontine s.a.
10 Mattéo Bellia (Italia) Team Exploit-Goomah Bikes + 0.28

Mäkipistekilpailu

1 Alexandre Jamet 13 pistettä
2 Jaakko Hänninen 11
3 Tao Quemere 5