Jaakko Hänninen ajoi Ranskan cupin osakilpailuvoittoon

14.8.2017

Ranskassa amatöörinä AC Bisontine –joukkueessa kilpaileva 20 –vuotias Jaakko Hänninen ajoi tärkeän voiton Ranskan DN2 –joukkueiden cupin osakilpailussa. Hännisen voitto tuli hyvään aikaan, sillä tällä hetkellä on käynnissä ensi kauden joukkueiden rakentaminen. Vaikka Jaakko Hänninen on voittanut tänä vuonna kolme Suomen mestaruutta, voitto Ranskassa on aivan eri luokassa.

Noin 148 kilometrin kilpailu käytiin ajamalla reilun 21 kilometrin kierrosta seitsemän kertaa. Kierros oli melko tasainen, joten se ei ollut ennakkoon ajatellen Jaakko Hännisen parhaita ominaisuuksia suosiva. Mutta hyvässä kunnossa oleva suomalainen osoitti, että tällä hetkellä menestystä voi tulla riippumatta reitin profiilista.

Kilpailu alkoi irtiottoyrityksillä. Hänninen pääsi mukaan hyvään ryhmään, mutta se tuli pääjoukon toimesta kiinniajetuksi noin 40 kilometrin ajon jälkeen. Sen jälkeen vahvimmat joukkueet kontrolloivat kilpailua ja mitään vaarallista irtiottoa ei syntynyt. Mutta toiseksi viimeisellä kierroksella alkoi tapahtua. Pääjoukosta irtosi 10 ajajan ryhmä ja se sai revittyä eron pääjoukkoon noin minuuttiin.

Pääjoukossa ajanut Jaakko Hänninen näki viimeisellä kierroksella oman tilaisuutensa. Hän irtosi pääjoukosta toisen ajajan kanssa ja saavutti pääjoukon. Hänninen kuvaa kilpailun loppua näin:

- Saimme irtiottoryhmän kiinni, mutta siitä oli jo karannut kaksi ajajaa. Näin tilanteen ja iskin heti heidän peräänsä. Saavutin heidät, kun matkaa oli jäljellä neljä kilometriä. Palauttelin hieman jalkojani, mutta iskin aika nopeasti irti tästä kaksikosta. Ajoin soolona viimeiset kolme kilometriä. Koska en saanut  mitään informaatiota, en ollut varma onko vielä joku karussa. Vasta maalissa selvisi, että olin voittaja!

- Tänään jalat olivat todella hyvät. Voitto tuli hyvään saumaan. Kunto on ottanut keväästä aimo loikan. Nyt on taottava, kun rauta on kuumaa, jatkoi Jaakko Hänninen.