Jaakko Hänninen 14:s kovassa Tour Alsace –etappiajossa Ranskassa

30.7.2017

TWD-Länkeniä kotimaassaan edustava 20-vuotias Jaakko Hänninen sijoittui 14:nneksi Ranskassa ajetussa prologin ja neljän etapin kilpailussa. Kilpailu on UCI-kategoria 2.2. –kilpailu, johon voivat osallistua Continental –ammattilaisjoukkueet, maajoukkueet ja seurajoukkueet. Hänninen edusti kilpailussa ranskalaisjoukkuettaan AC Bisontinea.

Kesäkuussa Hänninen voitti U23-luokan Suomen maantie- että aika-ajomestaruuden sekä heinäkuussa miesten kortteliajon Suomen mestaruuden. Hän on rakentanut kuntoaan Ranskan Besançonissa tammi-helmikuun vaihteesta kilpaillen ja harjoitellen ranskalaisjoukkueessaan.

Tour Alsace sopi mainiosti Jaakko Hännisen ominaisuuksille. Prologin ja neljän etapin kilpailusta kaksi etappia olivat vaativia mäkietappeja. Niissä kevytrakenteinen nuori suomalainen on vahvimmillaan. Kilpailun ensimmäisellä varsinaisella maantie-etapilla, joka sisälsi kaksi ensimmäisen kategorian nousua, Hänninen oli 18:s häviten voittajalle minuutin ja kuusi sekuntia.

Kolmannella maantie-etapilla, kilpailun kuningasetapilla, oli kaksi kovaa ykköskategorian ja kaksi kakkoskategorian nousua. Kilpailijajoukko repesi moneen osaan ja suuria aikaeroja syntyi. Mutta Jaakko Hänninen sinnitteli nousut hyvin ja tuli maaliin sijalla 15. Hän hävisi voittajalle tasan kaksi minuuttia.

Päätösetappi päättyi massakiriin. Hänninen tuli maaliin samalla ajalla kuin voittaja. Kokonaiskilpailun voitti Australian maajoukkueen Lucas Hamilton ennen norjalaista Carl Frederik Hagenia (Joker Icopal).

- Tiesin, että olen hyvässä kunnossa. Mutta en ollut koskaan ajanut näin kovaa kilpailua. Kestin kuitenkin nousut hyvin. Olen hyvin tyytyväinen tulokseeni. Tämä kilpailu palveli minua tähän saumaan hyvin. Jos haluaa urallaan eteenpäin, on pystyttävä antamaan näyttöjä. Olen tyytyväinen omaan ajamiseeni. Hieman tarkemmalla työllä olisin ehkä saanut omaa kokonaiskisasijoitustani saanut muutamalla pykälällä nousemaan, mutta sillä ei ole kovin suurta merkitystä, kertoi Jaakko Hänninen.

Jaakko Hännisen kilpailukausi jatkuu Tanskassa, jossa ajetaan maantiepyöräilyn Euroopan mestaruuskilpailut.  TWD-Länkenistä EM-edustajaksi on valittu Hännisen lisäksi Oskari Vainionpää.

Lopputulokset

Tour Alsace (UCI 2.2), Ranska

Joukkueprologi + neljä etappia

1    Lucas Hamilton (Australia) Australia 15:36:12
2    Carl Frederik Hagen (Norja) Joker Icopal +0:09    
3    Brandon McNulty (USA) United States +0:20
4    Steff Cras (Belgia) BMC Development Team +0:21
5    Scott Davies (Iso-Britannia) Team Wiggins +0:26
6    James Knox (Iso-Britannia) Team Wiggins +0:39

14 Jaakko Hänninen (Suomi) AC Bisontine +3:23