Joni Kanerva voittoon Lauri Ausin muistokilpailussa Tallinnassa – Kaislavuo kolmas

17.7.2017

Lauri Ausin muistokilpailun kiertopalkinto
Lauri Ausin muistokilpailun kiertopalkinto
Vasemmalta: Jesse Kaislavuo, Joni Kanerva ja Samuel Pökälä.
Vasemmalta: Jesse Kaislavuo, Joni Kanerva ja Samuel Pökälä.
Vasemmalta Peeter Pruus, Joni Kanerva, Jesse Kaislavuo, Samuel Pökälä, Aimo Pyykönen ja Viljar Kuljus.
Vasemmalta Peeter Pruus, Joni Kanerva, Jesse Kaislavuo, Samuel Pökälä, Aimo Pyykönen ja Viljar Kuljus.

14. kerran Tallinnan Piritalla ajettu 126 kilometrin Lauri Ausin muistokilpailun meni vahvasti suomalaisten komennossa. Viiden parhaan joukkoon mahtui vain yksi virolainen, muut sijat menivät suomalaisille. Päivän vahvin oli Finfalz-Rush Racing –joukkueen Joni Kanerva.

Kuuden kilometrin kierroksella ajetun hyvävauhtisen (keskinopeus 43,4 km/h) kilpailun ratkaisut luotiin jo toisella kierroksella, kun kärkeen iskivät Joni Kanerva ja TWD-Länkenin Jesse Kaislavuo. Jo seuraavalla kierroksella ryhmä kasvoi kuudella ajajalla. Mukaan nousivat mm. Kaislavuon joukkuetoveri Samuel Pökälä, Kanervan joukkuetoveri Aimo Pyykönen, mutta myös virolainen, latvialaista Rietumu Banka-Riga –ammattilaistallia edustava Peeter Pruus.

Kärkikuusikko teki hyvää yhteistyötä. Ero pääjoukkoon, jossa ajoi mm. Viron maantiepyöräilyn mestari Gert Joeäär, pysyi alkuun alle puolessa minuutissa, mutta kasvoi muutaman kierroksen jälkeen pariin minuuttiin. Pääjoukosta irtosi takaa-ajoryhmä, mutta sekään ei saanut kurottua eroa matkan aikana alle puoleentoista minuuttiin.

Kärkiryhmä yritti ratkoa välejään jo toiseksi viimeisellä kierroksella. Väki väheni iskujen myötä vain yhdellä ajajalla ja ratkaisut jäivät viimeiselle kierrokselle. Lopullisesti kärkikolmikko muodostui noin kilometrin ennen maalia. Jesse Kaislavuo yritti irti, mutta Joni Kanerva ja Peeter Pruus pystyivät jatkamaan. Kolmikko irtosi muista, mutta kun maalisuora avautui, Kaislavuon oli annettava periksi Kanervalle ja Pruusille. Voiton ratkaisivat Kanerva ja Pruus. Pruus oli menossa voittoon, mutta Kanervan loppupuristus riitti ja hän ylitti maaliviivan ykkösenä. Kaislavuo oli kolmas ja hänen takanaan Samuel Pökälä kiri neljänneksi ennen Aimo Pyyköstä.

Tulokset

14. Lauri Ausin muistokilpailu (21x6 km) 126 km
Tallinna, Pirita

1 Joni Kanerva Finfalz-Rush Racing 2.54.00
2 Peeter Pruus (Viro) Rietumu Banka-Riga s.a.
3 Jesse Kaislavuo TWD-Länken + 0.11
4 Samuel Pökälä TWD-Länken + 0.20
5 Aimo Pyykkönen Finfalz-Rush Racing s.a.
6 Vlljar Kuljus (Viro) Rein Taaramäe Rattaklubi s.a.

10 Sauli Pietikäinen TWD-Länken + 1.16
11 Roope Nurmi TWD-Länken s.a.
12 Tuomas Ratilainen Järvenpään Pyöräilijät s.a.
14 Jarkko Niemi GIF-Chebici s.a
16 Aleksi Hänninen TWD-Länken s.a.