TWD-Länkenin Jaakko Hänninen soolovoittoon SM-korttelissa

8.7.2017


SM-kultaa Jaakko Hänninen, SM-hopeaa Roope Nurmi ja SM-pronssia Joni Kanerva Cyclovision
SM-kultaa Jaakko Hänninen, SM-hopeaa Roope Nurmi ja SM-pronssia Joni Kanerva Cyclovision

TWD-Länkenin 20-vuotias Jaakko Hänninen uusi edellisen vuoden kortteliajon Suomen mestaruutensa komealla soolovoitolla Tampereella. Joukkueen menestystä täydensi SM-hopealla pääjoukon kirin voittanut Roope Nurmi.

Tämänvuotinen SM-kortteli ajettiin mielenkiintoisella, aivan Tampereen ytimeen Ratinaan suunnitellulla 1,7 kilometrin radalla. Miesten kilpailussa ajettiin yksi tunti ja viisi kierrosta. Kilpailu ajettiin mainiossa säässä ja yleisöäkin oli kerääntynyt mukava määrä nauttimaan pyöräilyn vauhtilajista.

Kilpailun alussa nähtiin muutama tulokseton irtiottoyritys. Kun rataa oli kierretty noin 20 minuuttia, Jaakko Hänninen iski yksinäiseen irtiottoon. Irtiottoon lähtiessään hän tiesi, että edessä on lähes tunnin yksinäinen urakka, jos mielii ottaa voitto. Mutta hän uskoi ajokuntoonsa. Ero pysyi alussa noin 20 sekunnissa, mutta repesi pian yli minuuttiin.

Jaakko Hännistä takaa-ajavassa pääjoukossa yksikään joukkue ei saanut organisoitua rivejään niin, että karkulaisen soolo oli uhattuna. Kun TWD-Länken pystyi pääjoukossa hyydyttämään myös muutamat irtiottoyritykset, niin kilpailun voittaja oli selvillä hyvin aikaisessa vaiheessa. Hänninen pystyi pitämään tasaisen vahvaa vauhtia loppuun asti.

Kaksi kierrosta ennen kilpailun päättymistä TWD-Länken otti pääjoukossa vauhdinpidon vastuulleen ja alkoi valmistaa pääjoukon loppukiriä. Kun tässäkään vaiheessa mikään muu joukkue ei pystynyt vastaamaan, Roope Nurmelle ajettu ”lead out” tuotti tavoitellun tuloksen. Nurmella oli helppo viimeistellä joukkueen hyvä työ ottamalla pääjoukon kirin nimiinsä ja nousta SM-hopealle. Kolmas oli Cyclovisionin Joni Kanerva.

- Yllättävän helpostihan minä pääsin yksin irti. Ehkä tämä oli näin vähän lattea kilpailu katsojien kannalta. Minulla olisi ollut vara laittaa vähän lisää vauhtia, jos takana olisi uhka kiinniajosta kasvanut. Luotin kyllä siihen, että muu joukkue hoitaa pääjoukossa työnsä 100-prosenttisesti. Nyt sain säännöstellä voimiani, vaikka soolo oli kieltämättä pitkähkö. Tamperelaisyleisön kannustus antoi lisävoimaa, kertoi Jaakko Hänninen.

Voitto oli TWD-Länkenille SM-korttelissa jo kuudes peräkkäinen. 10 viimeisen vuoden aikana voitto on mennyt vain kerran joukkueen ulkopuolelle. Jaakko Hänniselle tämä oli jo kolmas SM-kulta tänä vuonna. Hän voitti kolme viikkoa sitten sekä U23-luokan aika-ajon että maantien.

Jaakko Hänninen ajaa Suomessa vielä yhden kilpailun, kun hän kilpailee sunnuntaina Lahdessa Royal-Pyöräilyssä. Sen jälkeen hän palaa loppukaudeksi Ranskan Besançoniin ja sikäläiseen joukkueeseensa AC Bisontineen.  

Tulokset

SM-kortteliajo, Tampere

Miehet 1 tunti + 5 kierrosta (kierros 1,7 km)

1      Jaakko Hänninen TWD-Länken 1:15:16     
2      Roope Nurmi TWD-Länken + 01:04
3      Joni Kanerva Cyclevision     
4      Juhana Hietala Cycle Club Helsinki
5      Samuel Pökälä TWD-Länken  
6      Trond Larsen IK-32
7      Anders Bäckman IBD Cycling
8      Aimo Pyykkönen Porvoon Akilles
9      Lauri Seppä GIF
10    Ville Kantola IK-32

12    Sauli Pietikäinen TWD-Länken
18    Aleksi Hänninen TWD-Länken
19    Jesse Kaislavuo TWD-Länken
20    Juho Hänninen TWD-Länken