TWD-Länkenillä kolmijakoinen viikonloppu

11.6.2017

Fellmanin ajot, vasemmalta Pierre Moncorge (2.), Jesse Kaislavuo (1.), Samuel Pökälä (3.), Sasu Halme (4.) ja Antti-Jussi Juntunen (paras juniori)
Fellmanin ajot, vasemmalta Pierre Moncorge (2.), Jesse Kaislavuo (1.), Samuel Pökälä (3.), Sasu Halme (4.) ja Antti-Jussi Juntunen (paras juniori)

Viikonloppuna oli maantiepyöräilyn superviikonloppu. Perjantaina kilpailtiin Porvoossa Ole Wackströmin muistoajossa, lauantaina Lahdessa Fellmanin ajoissa ja sunnuntaina jälleen Porvoossa 89. kerran järjestetyssä Porvoon Ajossa. Kuten aina, nämä kilpailut keräävät kaikki parhaat suomalaiset. Tänä vuonna lisää väriä toivat monet ulkomaalaiset. Kilpailussa oli joukkueita Hollannista, Ruotsista, Venäjältä ja Virosta.

Perjantain n. 65 kilometrin kilpailu Ole Wackströmin harjoitusreiteillä oli varsin hyvävauhtinen. Kilpailussa pidettiin vauhtia, jollaista on harvoin nähty Suomessa. Keskinopeus oli lähellä 45 km/h. Vaikka vauhti oli kova, irtiottoja ei päässyt syntymään. Vasta Porvoossa ajetut lyhyet loppukierrokset jakoivat ajajajoukkoa. Lopussa Stockholm CK:a edustanut ranskalainen Memil –joukkueen ammattilainen Pierre Moncorge pystyi repäisemään lopussa eron kilpakumppaniinsa Jesse Kaislavuohon (TWD-Länken). Ranskalainen voitti, Kaislavuo toinen. Kolmanneksi kiri Kaislavuon joukkuetoveri Roope Nurmi. Vaikka TWD-Länken ei pystynyt edellisvuoden tapaan voittoon, tulos oli kohtuullinen.

Lauantain yhden tunnin ja viidenkierroksen (kierros 1,3 km) oli niinikään hyvävauhtinen. Tässä kilpailussa kotijoukkue näytti runsaalle yleisölle osaamistaan. Joukkue piti kilpailun hyvin hallussaan, taktikoi sopivasti niin, että ratkaisevassa 11 ajajan irtiotossa oli lopussa mukana neljä omaa ajajaa. Kilpailu jatkui erittäin jännittävänä aivan loppuratkaisuun saakka. Siinä TWD-Länkenin ajajat vetivät nopean Jesse Kaislavuon hyvälle kiripaikalle, josta hän otti voiton vaivatta. Toiseksi nousi Samuel Pökälän (TWD-Länken) ohi edellisen päivän voittaja Pierre Moncorge. Neljäs oli tänä kesänä entistä enemmän maastopyöräilyyn keskittynyt Sasu Halme (Finfalz-Rush Racing). Viidenneksi kiri TWD-Länkenin Oskari Vainionpää.

Sunnuntain 175 kilometrin Porvoon Ajo saatiin ajaa edellispäivien kilpailujen tapaan mainiossa säässä. Kilpailussa oli useita irtiottoyrityksiä, kunnes pitkien kierrosten (21 km) loppupuolella kärkeen syntyi vähän varkain kahdeksan ajajan ryhmä. Se pääsi viimeiselle neljälle pikkukierrokselle reilun minuutin turvin ennen pääjoukkoa. Kahdeksan ajajan joukossa oli vain yksi ajaja TWD-Länkenistä, kun Aleksi Hänninen oli iskenyt mukaan ryhmään.

Viimeinen pikkukierros ratkaisi voittajan. Hollantilainen West-Frisia –joukkueen 23-vuotias Sebastian Bot tuli soolovoittajana maaliin. Kakkostila jäi Suomeen Trond Larsenille (IK-32/Larunpyörä Cervélo). Kolmas oli Stockholm CK:n Nils Penton.

TWD-Länkenin Jaakko Hänninen oli 11:s, Oskari Vainionpää 12:s ja Jesse Kaislavuo 14:s. Muut löytyvät tuloslistalta kauempaa. Päivä ei ollut joukkueelle suosiollinen. Harmitusta lisäsi joukkueen nuorimman Otto Kolehmaisen loukkaantuminen ensimmäisen kierroksen kolarissa. Häneltä murtui solisluu ja se tietää useamman viikon taukoa harjoitteluun ja kilpailemiseen.

Suomalaisen maantiepyöräilyn kilpailut jatkuvat jo vajaan viikonpäästä Pudasjärven Syötteellä, jossa ajetaan lajin SM-kilpailut. Kilpailujen ajankohta on viikkoa muita Euroopan maita aikaisemmin.