Fellmanin pyöräilyperinteet jatkuvat kovatasoisella kilpailulla lauantaina

7.6.2017 klo 14:00

Lahden Fellmaninpuiston pitkät pyöräilyperinteet jatkuvat lauantaina kovatasoisella ja vauhdikkaalla kortteliajolla. Tämänvuotiseen kilpailuun on tulossa suomalaisjoukkueiden lisäksi joukkueita Hollannista, Ruotsista, Virosta ja Venäjältä. Ulkomaalaisia ajajia on mukana 23, kun kilpailussa on mukana kaikkiaan 62 pyöräilijää. Määrä on hyvä Fellmanin osittain kapeallekin 1,3 kilometrin kierrokselle.

Yhden tunnin ja viiden kierroksen kilpailua vahdittavat kahdeksan välikiriä. Välikirien sijoitukset eivät vaikuta lopputuloksiin. Voittaja selviää loppukirissä. Näin jännitys säilyy kilpailun loppuun saakka.

Viimevuosina kilpailua ovat hallinneet kotijoukkueen TWD-Länkenin ajajat. Viimeisen 10 vuoden aikana voittaja on löytynyt vain kolmesti kotijoukkueen ulkopuolelta. TWD-Länkenin ajajat ovat ottaneet neljä viimeistä voittoa.

Tänä vuonna TWD-Länken starttaa vahvalla yhdeksän ajajan joukkueella. Mukana ovat ensimmäistä viikonloppua myös kaikki ulkomailla ajavat joukkueen pyöräilijät. Viimeisenä kotiutuu torstaina tätä viikonloppua ja SM-kilpailuja varten Ranskassa ajava Jaakko Hänninen. Belgiassa ajava Oskari Vainionpää palasi maanantaina kotimaahan. Hollannissa pyöräilevät Aleksi Hänninen ja Roope Nurmi ovat olleet Suomessa jo muutaman viikon.

Fellmanin ajot on osa Suomen maantiepyöräilyn ykkösviikonloppua. Perjantaina kilpaillaan Porvoossa Ole Wackströmin muistoajoissa ja sunnuntaina on vuorossa Suomen vanhin pyöräilykilpailu, 89. kerran ajettava Porvoon Ajo. Hyvä kilpailukokonaisuus on houkutellut mukavan määrän kilpailijoita Suomen ulkopuoleltakin. Tämä viikonloppu on viimeinen ennen kesäkuun puolessa välissä Pudasjärven Syötteellä ajattavia maantiepyöräilyn SM-kilpailuja.

Fellmanin ajot alkaa kello 15 ja kilpailua pääsee seuraamaan maksutta.

Tapahtumat ja pysäköintirajoitukset vaikuttavat autoiluun

Fellmanin ajojen kilpailureitti Kyösti Kallionkatu – Paasikivenkatu – Ståhlberginkatu – Svinhufvudinkatu on suljettu muulta liikenteeltä lauantaina kello 13:45 alkaen kilpailun loppuun kello 16:30 asti. Pysäköintikielto kilpailureitin kaduilla alkaa jo perjantaiaamuna katujen puhdistuksen vuoksi.

Urheilu- ja messukeskuksen ja lähialueen monet tapahtumat kannattaa ottaa huomioon. Pysäköintitilaa Fellmanin puiston ja Urheilukeskuksen läheisyydessä ei ole. On suositeltavaa, että lahtelaiset käyttävät oman auton sijasta muita kulkuneuvoja tai käyttävät kauempana olevia pysäköintitiloja kuten Toriparkkia.