Simo Klimscheffskij'n muistoajon voitto nuorelle venäläiselle

24.4.2017

Turun kevätsää muuttui sateisen TS-kortteliajopäivän jälkeen poutaiseksi, mutta koleus jatkui myös merkittävän pyöräilyvaikuttaja Simo Klimscheffskij'n muistoajossa. Kilpailu käytiin Hirvensalossa neljän kilometrin kierrosradalla. Kierrokseen sisältyy yksi loiva noin puolen kilometrin mittainen nousu. Miehet ja miesjuniorit ajoivat 18 kierrosta, joten kilpailumatkaksi tuli 72 kilometriä.

Kilpailussa yritettiin alusta asti irtiottoja, mutta pääjoukosta löytyi aina sen verran vetohaluja, että mitään ratkaisevaa ei päässyt syntymään.  Ennen pitkää kärkeen muodostui kolmen ajajan ryhmä, jossa oli mukana edellisen vuoden Simo Klimscheffskij'n muistoajon voittaja TWD-Länkenin Jesse Kaislavuo.

Kolmikko ei saanut nauttia pitkään omasta yrityksestään. Ero ei päässyt kasvamaan kuin enintään 15 sekuntiin. Pian mukaan liittyi 10 ajajan ryhmä, jossa oli mukana myös TWD-Länkenin Samuel Pökälä. Vaikka pääjoukko yritti vielä saavuttaa isoksi muodostunutta kärkiryhmää, niin sieltä ei enää löytynyt riittävää puhtia. Pääjoukon vetohaluja laimensi kärkiryhmän kokoonpano. Siinä oli edustusta useasta kovasta joukkueesta.

Kilpailu ratkaistiin maalimäessä ja sen päällä. Vahvin oli vasta vajaa 17-vuotias venäläinen Anton Vtyurin (Velosport), joka jätti kirissä edellisen päivän TS-korttelin kakkosen Sasu Halmeen (Finfalz-Rush Racing). Kolmas oli niinikään venäläinen Denis Skachek (Velosport). Palkintopallin ulkopuolelle seuraaville sijoille jäivät ranskalainen ammattilaisajaja Pierre Moncorge ja edellisen päivän TS-korttelin voittaja Samuel Pökälä. Jesse Kaislavuo jätettiin tänä vuonna yhdeksänneksi.

Kilpailun 18 –vuotiaiden paras oli kilpailun voittaja Vtyurin, toinen Antti-Jussi Juntunen (Škodafin) ja kolmas TWD-Länkenin Otto Kolehmainen.