TWD-Länkenin Samuel Pökälä vahvin Turun korttelissa

22.4.2017

Viime vuosina kevään suomalaisessa klassikossa TS-kortteliajossa hyvin menestynyt TWD-Länken jatkoi totutulla linjallaan. Joukkueen Samuel Pökälä oli jälleen vahvin.

60. kerran ajettu kortteliajo käytiin tänä vuonna kurjissa olosuhteissa. Ajoittain jopa rännäksi muuttunut sade ja kylmä sää latisti hyvää juhlakilpailua. 70 kilpailuun ilmoittautuneesta moni joutui jättämään leikin kesken.

Kilpailu alkoi jo ensimmäisistä kierroksista alkaen irtiottoyrityksillä. Ratkaisevaa irtiottoa ei syntynyt ennen kuin kisasta oli ajettu vajaa puolet. Silloin kärkeen muodostui kolmen ajajan ryhmä, jossa ajoivat Samuel Pökälä, Finfalz Rush Racingin Sasu Halme ja järjestävän seuran Turun Urheiluliiton kasvatti, mutta nyt GIF-Chebicia edustava nuori Jesse Uusiperhe. Tämä kolmikko teki yhteistyötä sen verran hyvin, että pääjoukon organisoimaton takaa-ajo ei tuonut tulosta.

Kun irtiottoryhmä ajoi viimeisiä kierroksiaan, Sasu Halme yritti karata Pökälältä ja Uusiperheeltä. Pökälä oli kuitenkin hyvällä ajopäällä eikä laskenut Halmetta karkuun. Halmeen yritys merkitsi kuitenkin sitä, että Pökälä ei ollut sen jälkeen enää kovin halukas vetotöihin. Kun maalisuora aukesi, Samuel Pökälällä ei ollut suuria vaikeuksia jättää Halmetta loppukirissä. Sitkeä Uusiperhe oli kolmas. Pääjoukko oli tässä vaiheessa 16 sekuntia voittajaa jäljessä. Pääjoukon kirin voitti nuori venäläinen Anton Vtyurin.

Samuel Pökälän voitto oli hänen toisensa TS-korttelissa. Edellisen kerran hän oli ykkönen vuonna 2012.

Turun kilpailuviikonloppu jatkuu sunnuntaina TS-korttelin 60 vuotta sitten käynnistäneen Simo Klimscheffskij’n muistoajolla.