TWD-Länken aloitti kotimaisen kauden voitolla

17.4.2017

Lattomeri -ajo 2017:n voittaja Jesse Kaislavuo

TWD-Länkenin Jesse Kaislavuo oli vahvin kotimaisen maantiepyöräilykauden avauskilpailussa Lattomeri –ajossa Porissa. 130 kilometrin kilpailun voitto ratkaistiin viiden ajajan loppukirissä, jossa hallitseva Suomen mestari Kaislavuo oli odotetusti vahvin. Joukkueen menestystä täydensi pitkän päivätyön irtiotossa tehnyt Sauli Pietikäinen sijoittumalla viidenneksi autettuaan ensin Jesse Kaislavuota loppukirissä. Kun vielä seuran Otto Kolehmainen oli kilpailun paras juniori, niin kauden avaus sujui TWD-Länkeniltä mallikkaasti.

Kylmässä, mutta enimmäkseen poutaisessa säässä käyty kilpailu ajettiin viitenä 25 kilometrin kierroksena. Jo heti kilpailun ensimmäisen kierroksen alusta syntyi irtiottoyrityksiä, mutta vakavin irtiotto syntyi, kun kilpailusta oli ajettu noin 20 kilometriä. Kärjessä ajoivat Sauli Pietikäinen, Jarkko Niemi GIF-Chebicistä ja Niki Birling IBD Cyclingista. Noin 10 kilometriä myöhemmin kärkeen nousi Jesse Kaislavuo, Anders Bäckman (IBD Cycling) ja Lauri Seppä (GIF-Chebici).

Kuusikko teki hyvin töitä yhdessä ja sai eron parhaimmillaan lähes kahteen minuuttiin, joskin ero käväisi välillä noin 20 sekunnissa. Viimeisellä kierroksella ero oli reilussa minuutissa ja viiteen ajajaan supistunut ryhmä sai rauhassa ratkaista paremmuutensa. Kun Jesse Kaislavuo avasi pellit Sauli Pietikäisen alkuvedon jälkeen, kellään ei ollut voimaa vastata. Jarkko Niemi tuli kakkoseksi ja Lauri Seppä kolmanneksi.

TWD-Länkenin Samuel Pökälä ja Otto Kolehmainen ajoivat maaliin pääjoukossa. Otto Kolehmainen tuli maaliin sijalla 13 ja oli kilpailun paras juniori. Samuel Pökälä hylättiin, kun hänen kilpailunumeronsa ei näkynyt maalikamerassa. Viides TWD-Länkenin ajaja Juho Hänninen oli mukana ensimmäisissä irtiotoissa, mutta hän jätti leikin kesken jo ensimmäisellä kierroksella hengitystieongelmien takia.

Kotimaan kilpailukausi jatkuu tulevana viikonloppuna Turussa 60. kerran ajettavalla TS-kortteliajolla ja Simo Klimscheffskij’n muistoajolla.