Kotimaan kilpailukausi käynnistyy pääsiäisenä – Euroopan kausi täydessä vauhdissa

11.4.2017

TWD-Länken aloittaa kotimaisen kilpailukauden heti ensimmäisestä kilpailusta toisena pääsiäispäivänä. Kauden avaus tapahtuu Porissa, jossa ajetaan perinteinen Lattomeri –ajo. Heti seuraavan viikonloppuna kilpaillaan Turussa, jossa järjestetään lauantaina 60. kerran Turun Sanomien kortteliajo. Ja heti perään sunnuntaina Simo Klimscheffskij’n muistoajo. Simo Klimscheffskij käynnisti 60 vuotta sitten TS-kortteliajon.

TWD-Länkenin yhdeksänmiehinen joukkue on jakaantunut tänä vuonna niin, että kotimaassa kilpailee pääasiassa viiden ajajan joukkue. Joukkueesta neljä ajajaa ajaa ulkomailla, mutta he ovat mukana Suomessa mm. Ole Wackströmin muistoajossa Porvoossa, omassa kilpailussa Fellmanin ajoissa Lahdessa sekä Porvoon Ajossa kesäkuun toisena viikonloppuna. Seuraavana viikonloppuna koko joukkue on SM-maantiekilpailuissa Pudasjärvellä.

TWD-Länken on leireillyt ahkerasti Espanjassa. Osa joukkueesta on ollut harjoittelemassa tammi-maaliskuun aikana Deniassa kolmesti, osa kahdesti. Sen lisäksi on ollut kotimaan leiritystä. Tänä vuonna leiriajankohtiin osui vain yksi espanjalainen kilpailu. Edellisenä vuonna joku ajajistamme pääsi ajamaan jopa viisi kilpailua ennen kotimaan kilpailukautta.

Pääasiassa kotimaassa kilpaileva joukkueemme koostuu seuraavista ajajista: Juho Hänninen, Jesse Kaislavuo (Suomen maantiemestari 2016), Sauli Pietikäinen ja Samuel Pökälä (Suomen tempomestari 2016). Lisäksi joukkueessa ajaa vielä juniori-ikäinen Otto Kolehmainen. Hän on kevään aikana kilpaillut Suomen juniorimaajoukkueessa ulkomailla.

Kotimaan kilpailujen lisäksi joukkueemme kilpailee mm. Virossa sekä Ruotsissa. Osaan näistä kilpailuista mukaan tulee ulkomailla olevia ajajiamme.

Tavoitteena ammattilaisuus

 

TWD-Länkenin ajajista Oskari Vainionpää ajaa nyt toista vuotta Belgiassa Asfra Racing Teamissa. Hänen kilpailuohjelmansa, kuten muidenkin ulkomailla ajavien, alkoi jo helmikuussa ja hänellä on takanaan jo 10 kilpailua.

Jaakko Hänninen siirtyi samoin helmikuussa Ranskan Besançoniin, jossa hän ajaa AC Bisontine –joukkueessa. Myös hänen kilpailuohjelmansa on ollut ja tulee olemaan hyvin tiivis.

Joukkueeseemme Porvoon Akilleksesta siirtynyt Aleksi Hänninen jatkoi nopeasti matkaansa, kun löysimme hänelle paikan Hollannin Groningenista NWVG FILA Cycling Teamista. Samaan joukkueeseen siirtyi myös Roope Nurmi.

Nämä siirrot on tehty siksi, että se voisi mahdollistaa etenemisen kohti ammattilaisuraa. Vaikka amatöörijoukkueet Euroopassa eivät toimi yhtään paremmin kuin oma joukkueemme, niin kilpailujen määrä ja laatu sekä esilläolo oikeassa ympäristössä antavat sellaisen edun mitä Suomessa ei ole.

Kaudella 2016 saavutimme 30 voittoa. Myös tähän kauteen olemme valmistautuneet hyvin tavoitteena menestys. Kuitenkin voittoja tärkeämpänä pidämme ajajiemme kehittymistä ja ennen pitkää hyvän ammattilaistallipaikan löytämistä ainakin osalle joukkueestamme.

-el-