TWD-Länkenin kaksi nuorta pyöräilijää hollantilaisjoukkueeseen

12.1.2017

Aleksi Hänninen
Aleksi Hänninen
Roope Nurmi
Roope Nurmi

Espanjan Deniassa oman seuransa harjoitusleirillä olevat TWD-Länkenin pyöräilijät Aleksi Hänninen ja Roope Nurmi saivat mukavia uutisia. He tulevat ajamaan kaudella 2017 Hollannissa Groningenissa NWVG Nijwa Trucks -amatöörijoukkueessa.

Aleksi Hänninen ja Roope Nurmi matkustavat Hollantiin jo helmikuun alussa ja jatkavat sieltä hollantilaisjoukkueensa kanssa Mallorcalle harjoitusleirille. Sieltä he palaavat Hollantiin, jossa alkaa uusi kilpailukausi.

Nopea kiriajaja Roope Nurmi on ajanut TWD-Länkenissä vuodesta 2014. 24 -vuotiaan lapinjärveläisen Nurmen saavutuksia ovat mm. vuoden 2015 Suomen mestaruus maantieajossa U23-luokassa ja vuoden 2016 Suomen mestaruus ratapyöräilyn scratchissa. Hänellä on useita kärkisijoituksia kansainvälisissäkin kilpailuissa. Juniori-iän Roope Nurmi ajoi Porvoon Akilleksessa.

Aleksi Hänninen siirtyi Porvoon Akilleksesta TWD-Länkeniin tämän vuoden alusta. 20-vuotiaan hyvän yleisajajan Aleksi Hännisen saavutuksiin kuuluu mm. viime vuoden SM-pronssimitalit U23-luokasta sekä maantieltä aika-ajossa että yhteislähdössä. Vuonna 2015 hän otti SM-hopeaa U23:n maantieltä. Juniorivuosilta Hännisellä on useita Suomen mestaruuksia. Hän on sijoittunut kahdesti vv. 2015 ja 2016 Virossa Lauri Ausin muistokilpailussa toiseksi ja ollut molempina vuosin kilpailun paras U23 –ajaja.

-  Tärkeää on, että pääsee ajamaan hyvää ohjelmaa. Minulla on hyvin myönteinen kuva hollantilaisjoukkueesta Sami Tiaisen kokemusten myötä. Olen myös kokenut, että olen tervetullut joukkueeseen. Kaikki asiat ovat edenneet hyvin. Ja on hienoa, että Aleksi pääsee myös samaan joukkueeseen, sillä olen ajanut hänen kanssaan pikkupojasta lähtien, kertoi Roope Nurmi

- Odotan innolla tulevaa kautta ja tämä avautunut tilaisuus on pakko käyttää hyvin. Ensin siirto Akilleksesta TWD-Länkeniin ja sitä kautta heti nopea siirto ulkomaille, se on hieno asia. Suomalaisen nuoren pyöräilijän ei ole kovin helppo löytää paikka isojen pyöräilymaiden joukkueista, totesi Aleksi Hänninen.

- Me olemme varsin tyytyväisiä, että Roopelle ja Aleksille järjestyi paikka Hollannista. Meille hollantilaisjoukkue on tuttu, sillä meidän Sami Tiainen ajoi NWVG:ssa kauden 2013. Siirto takaa molemmille hyvän kilpailuohjelman ja sen myötä hyvät kehitys- ja etenemismahdollisuudet. Molemmat ajajat tullaan näkemään TWD-Länkenin paidassa kesäkuun toisena viikonloppuna Porvoossa Ole Wackströmin muistoajossa ja Porvoon Ajossa sekä Lahdessa Fellmanin ajoissa. Seuraavana viikonloppuna he ajavat SM-kilpailuissa Syötteellä, kertoi TWD-Länkenin joukkueenjohtaja Esko Lummelampi.