TWD-Länkenin Jaakko Hänninen siirtyy Ranskaan

6.11.2016

Jaakko Hänninen
Jaakko Hänninen

TWD-Länkenin 19-vuotias Jaakko Hänninen ottaa tärkeän askeleen pyöräilyurallaan. Hän siirtyy ensi kaudeksi ranskalaiseen amatöörijoukkueeseen AC Bisontineen. Joukkueen kotipaikka on Itä-Ranskassa Besançonissa.

Siirtoasiat etenivät hyvin nopeasti Jussi Veikkasen ansioista. Veikkasen hyvät kontaktit auttoivat löytämään oikeat yhteyshenkilöt. Hänen ripeä toimintansa tuotti hyvän tuloksen. Jussi Veikkanen tuntee hyvin nuorten reitin kohti ammattilaisuutta. Hänen oma pitkä ammattilaisuransa lähti liikkeelle ranskalaisesta amatööritallista Roubaixista.

- Tässä tarvittiin muutaman henkilön verkosto, jolla löytyi oikea osoite. Pääsin kontaktiin ensin ranskalaisen Jean Vantalonin kanssa ja hän sai asian nopeasti liikkeelle. Niin löytyi AC Bisontinen seurajohtaja Pascal Orlandi. Orlandi kiinnostui Jaakosta ja hän asiat lähtivät etenemään oikeaan suuntaan. Pian selvisi, että Jaakon profiili, taustat ja tavoitteet sopivat hyvin joukkueen omiin tavoitteisiin. Ei ole kovin helppoa löytää Ranskasta sellaista joukkuetta, jonne suomalainen pääsee. Nyt kävi hyvä onni. Autan mielelläni oman kotiseurani ajajia, joilla on tähtäin kansainvälisellä uralla, kertoi Jussi Veikkanen.

AC Bisontine on ollut monien menestyneiden ajajien ponnahduslauta. Jussi Veikkasen joukkuetoveri ja nykyinen johdettava, FDJ:n ykkösajaja Thibaut Pinot on yksi niistä ajajista, joka on uransa alussa ajanut AC Bisontinessa. Viime kaudella joukkueessa ajoi australialainen Ben Dyball, joka voitti muutama viikko sitten Tour of Tasmanian, oli tänä vuonna Australian mestaruuskilpailujen aika-ajossa viides ja Oseanian mestaruuskilpailujen aika-ajossa kolmas.  

Jaakko Hänninen suorittaa parasta aikaa asevelvollisuuttaan Santahaminassa Urheilukoulussa. Tieto
Ranskaan siirtymisestä pääsi yllättämään hänet, sillä hän oli viikon metsässä ilman että olisi ollut itse tavoitettavissa.

- Olihan tämä mukava yllätys metsäleirin päätteeksi. Tavoitteenani on ollut päästä Ranskaan. Lähden innolla sinne ja uuteen kauteen. Ranska on hyvä paikka yrittää uralla eteenpäin. Uskon, että Ranskan maastot ja kilpailut sopivat minulle hyvin. Uusi kieli ja uusi kulttuuri odottavat. Kielen opiskelu on jo käynnistyt ja uskon, että pääsen nopeasti sisälle uuteen joukkueeseen. Olen kiitollinen Jussi Veikkaselle hänen työstään asian hoitamisessa, kertoi Jaakko Hänninen.

TWD-Länkenin tavoitteena on kehittää nuoria ajajia kansainväliselle uralle. Vaikka seura menettää vahvan ajajan, se ei huoleta.

- Jaakko otti monta makoisaa voittoa tänä vuonna meidän paidassa. Voitot ovat yksi tavoitteemme, mutta päätavoite on saada nuoria eteenpäin. Nyt onnistuimme ja toivomme Jaakon uran etenevän tästä nopeasti eteenpäin. Joka tapauksessa tiedämme, että hän ajaa Suomen kilpailut meidän paidassamme, kertoi TWD-Länkenin puheenjohtaja Esko Lummelampi.

Jaakko Hänninen
-    s. 16.4.1997
-    Kotipaikka Ruokolahti
-    Joukkue TWD-Länken, aikaisemmin Tainionkosken Tähti
-    Valmentaja Teppo Karhu

Saavutuksia:
2016:
-    Kortteliajon Suomen mestaruus (miehet)
-    Viron kortteliajon mestaruusfinaalin voitto (miehet)
-    TS-kortteliajon voitto (miehet)
-    Suomen maantiecup, 7 osakilpailua, kok. tulokset, toinen (miehet)
2015:
-    maantieajon Suomen mestaruus (M-juniorit)
-    aika-ajon Suomen mestaruus (M-juniorit)
-    cyclocrossin Suomen mestaruus (M-juniorit)
-    Arctic Race of Norway / Heroes Of Tomorrow, toinen (M-juniorit)
-    Sint-Martinusprijs Kontich (2.1) Stage 2., Belgia, toinen (M-juniorit)