TWD-Länken otti neloisvoiton SM-kortteliajossa

22.8.2016

SM-kortteli 2016. Voittaja Jaakko Hänninen, toinen Samuel Pökälä ja kolmas Juho Hänninen.

TWD-Länken oli odotetun vahva SM-kortteliajossa Ylöjärvellä. Tunnin ja viiden kierroksen kilpailussa joukkueen ajajat ottivat neljä ensimmäistä sijaa järjestyksessä Jaakko Hänninen, Samuel Pökälä, Juho Hänninen ja Jesse Kaislavuo.

Kilpailu käytiin 1,6 kilometrin profiililtaan helpolla radalla, jolle starttasi vajaa 40 ajajaa tavoittelemaan Suomen mestaruutta. TWD-Länkenin seitsemän ajajan joukkue aloitti heti ensimmäisellä kierroksella kilpailun ratkaisemisen. Kärkeen iski ensin Juho Hänninen, sen jälkeen hänen mukaansa nousi Samuel Pökälä ja hänen jälkeensä hetken kuluttua Jaakko Hänninen. Aikaa kilpailusta oli kulunut reilu 10 minuuttia ja vahva kärkitrio meni menojaan.

Pääjoukossa syntyi hieman yritystä, kun kolmikko oli karannut jo minuutin päähän. Yritykset eivät tuottaneet tulosta. Pääjoukossa TWD-Länkenin ajajat Sami Tiainen, Roope Nurmi, Jesse Kaislavuo ja Sauli Pietikäinen pitivät huolen, että kukaan ei pääse irti ilman heitä. Kun pääjoukossa ei syntynyt organisoitua takaa-ajoa, niin kärkiryhmä sai ratkaista Suomen mestaruuden keskenään. Loppukirissä ryhmän nuorin Jaakko Hänninen oli nopein ja vahvasti kärkiryhmässä vetotöitä tehnyt Samuel Pökälä otti hopean ennen koko kisan kärjessä ajanutta Juho Hännistä.

Kärkikolmikon takana TWD-Länkenin Jesse Kaislavuo tuli maaliin neljäntenä yhdessä Turun Urheiluliiton Erik Relannon kanssa hieman ennen pääjoukkoa. Relanto oli viides. Kaikki TWD-Länkenin ajajat olivat 12 parhaan joukossa.

Kotimaan maantiepyöräilykausi jatkuu vielä syyskuussa kahdella Škoda –maantiecupin kilpailulla.