Suomen vanhin maastopyöräilytapahtuma jälleen Salpausselän maastoissa

13.8.2016

Finlandia –maastopyöräily ajetaan sunnuntaina jo 26. kerran. Maamme vanhimman maastoyöräilytapahtuman tapahtumakeskukseksi on vakiintunut Hollolan Messilä ja pitkä 35 kilometrin reitti suuntautuu ensi Messilästä itään ja käy kääntymässä Lahden Urheilukeskuksen tuntumassa. Sieltä maastopyöräilijät kääntyvät takaisin kohti Messilää, Tiirismaata ja Hälvälää. Reitti palaa Hälvälästä Tiirismaan kautta takaisin Messilään. Kokonaisnousua reitille tulee noin 750 metriä.

- Reitistä on pyritty tekemään hyvä kompromissi monen tasoisille maastopyöräilijöille. Nousuja, laskuja, hitaampia teknillisiä polkuja ja helposti ja ajettavia nopeita väyliä.  Salpausselän maastot tarjoavat mukavia maastopyöräilyelämyksiä, parhaita Suomessa. Pyörien kehitys on vuosien varrella muokannut myös osanottajien odotuksia reitistä, kertoi ratamestari ja kokenut maastopyöräilijä Sami Tiainen.

Miesten pääluokassa 70 kilometrillä on mukana monia maan kärkiajajia. Suosikkina starttaa järjestävän seuran TWD-Länkenin Samuel Pökälä. Pökälä voitti Finlandian viime vuonna. Mukana on myös Rion olympialaisista palannut Suomen joukkueen mekaanikko Kimmo Kananen. Myös Kananen on Finlandian voittajia.

Naisten virallinen kilpaluokka ajaa yhden kierroksen eli 35 kilometriä. Naisten kilpailussa suosikkina lähtee jyväskyläläinen Sini Alusniemi. Hän on palannut muutaman voittoisan vuoden jälkeen takaisin Finlandiaan. Alusniemi on maastopyöräilyn maratonien ykkösnimi Suomessa.

Tämänvuotiseen Finlandiaan on tullut pari kymmentä virolaista maastopyöräilijää. He ovat ihastuneet Salpausselän maastoihin, koska samanlaisia ei Virosta löydy. Mukana on myös venäläisiä maastopyöräilijöitä.

Myös lapset on huomioitu Finlandiassa. He starttaavat starttaavat omaan tapahtumaansa ennen varsinaisia kilpailuluokkia kello 11 ja lasten reitti kiertelee Messilän tuntumassa. Pääluokat lähtevät tuntia myöhemmin. Pitkän matkan kärki on maalissa noin klo 15.