Roope Nurmi maantiecupin osakilpailuvoittoon – Jesse Kaislavuo cupin johtoon

8.8.2016


Suomen maantiepyöräilycup, Škoda –cup jatkoi seitsemän viikon tauon jälkeen Liedossa. Tauon ajan cupin johtajanpaitaa sai pitää yllään GIF-Chebicin Jarkko Niemi. Nyt paita kuitenkin vaihtoi kantajaansa, sillä se siirtyi takaisin TWD-Länkenille. Osakilpailun voittoon ajoi Roope Nurmi ja kolmanneksi ajanut Jesse Kaislavuo siirtyi cupin johtoon.

Kilpailu käynnistyi monilla irtiottoyrityksillä, kunnes kärkeen muodostui 15 ajajan ryhmä. TWD-Länken sai kärkiryhmään kolme ajajaa. Puolessa välissä 126 kilometrin kilpailua kärkiryhmän ja pääjoukon ero oli noin puolitoista minuuttia. Kun kärkiryhmässä työnteko ei jakaantunut tasapuolisesti, TWD-Länkenin ajajat päättivät lopettaa vetotyöt ja hajottaa ryhmä. Taktiikan muutos puri hyvin. Kärkeen iski TWD-Länkenin Roope Nurmi yhdessä IBD Cyclingin Niki Birlingin kanssa, kun matkasta oli ajamatta noin 45 kilometriä.

Kun muita kärkiryhmäläisiä ajaminen ei kiinnostanut, Nurmi ja Birling karkasivat hyvällä vuorovedolla kauaksi ja loppuosa kärkiryhmästä tuli pääjoukon kiinniajamaksi.

Kun kilpailu oli edennyt viimeiselle noin 15 kilometrin kierrokselle, Roope Nurmella ja Niki Birlingillä oli yli minuutin etumatka pääjoukosta irronneeseen kahdeksan ajajan ryhmään. Tässä ryhmässä oli mukana TWD-Länkenin Jesse Kaislavuo, mutta ei cupin johtaja Jarkko Niemi.

Nurmi ja Birling pystyivät irti loppuun asti. Lopussa Roope Nurmi kirimiehenä ei antanut toisesta sijasta ja ensimmäisestä cupin palkintokorokesijastaan tyytyväiselle Niki Birlingille mitään mahdollisuuksia.

Kärkikaksikon takana tulleen ryhmän nopein oli odotetusti Jesse Kaislavuo. Kaislavuo nappasi sen verran cup –pisteitä, että nousi cupin kokonaiskilpailun johtoon. Cupista on ajamatta vielä kaksi osakilpailua. Seuraavana ajetaan neljän viikon päästä Ruskossa aika-ajo –osakilpailu.

Tulokset

Škoda –maantiepyöräilycup, Lieto

M-elite, M-U23 ja U19 126 km

1     Roope Nurmi  TWD-Länken 2:58:24
2     Niki Birling IBD Cycling ry  2:58:25
3     Jesse Kaislavuo  TWD-Länken 2:58:41
4     Sasu Halme Finnfallz-Rush Racing s.a.     
5     Kenneth Backlund  NCK-VMsport.fi s.a.    
6     Ville Luoto Kälviän Tarmo s.a.    

16     Samuel Pökälä TWD-Länken 3:01:06
20     Jaakko Hänninen TWD-Länken 3:01:11
29     Sauli Pietikäinen TWD-Länken s.a.

Škoda –maantiepyöräilycupin tilanne 5/7 –osakilpailun jälkeen

1 Jesse Kaislavuo TWD-Länken 76 pistettä
2 Jarkko Niemi GIF/Chebici 70
3 Samuel Pökälä TWD-Länken 66
4 Roope Nurmi TWD-Länken 60
5 Oskari Vainionpää TWD-Länken 60
6 Aimo Pyykkönen CCH/KPH 56
7 Jaakko Hänninen TWD-Länken 55
-------
13 Juho Hänninen TWD-Länken 40
18 Sami Tiainen TWD-Länken 30
38 Sauli Pietikäinen TWD-Länken 10