Pökälä ja Vainionpää ajoivat tempomestareiksi Turussa

22.6.2016

TWD-Länkenin Samuel Pökälä ajoi jo neljännen peräkkäisen Suomen mestaruuden maantiepyöräilyn aika-ajossa. Pökälän joukkuetoveri Oskari Vainionpää teki hienoisen yllätyksen ottamalla puolestaan alle 23-vuotiaiden mestaruuden.

Miesten kilpailumatkana oli 45 kilometriä, joka koostui kolmesta 15 kilometrin kierroksesta. Samuel Pökälä otti johdon jo ensimmäisen kierroksen jälkeen ja pystyi sen jälkeenkin tekemään lisää eroa seuraaviin. Hänet haastoivat  tiukimmin porilaisen Koiviston Iskun kokenut Tommi Martikainen sekä Cyclo Visionin Sasu Halme. Pökälä ajoi matkan ainoana kilpailijana alle tunnin (59:10). Martikainen ja Halme jäivät yli minuutin päähän Pökälästä.

- Lähdin matkaan kohtuullisen rauhallisesti, mutta pyörä kulki mukavasti. Pystyin pitämään hyvän rytmin vaihtelevalla reitillä loppuun asti. Sain hyvin tietoa toisten menosta, kun pääsin starttaamaan viimeisenä. Reitti oli mukavan vaihteleva, mutta kapea, mutkainen ja kumpuileva tie ja liikenne tekivät siitä liian vaarallisen, kertoi Samuel Pökälä.

U23-luokkalaiset kiersivät reittiä kaksi kertaa eli 30 kilometriä. Oskari Vainionpää otti heti ensimmäisellä kierroksella ohjat käsiinsä. Kun vauhti pysyi hyvänä toisenkin kierroksen, ruotsalaisessa Bliz-Merida –ammattilaistallissa ajava porvoolainen Niklas Henttala joutui taipumaan yli puoli minuuttia.

- Tämä oli minun paras aika-ajoni. Alusta asti oli hyvä tunne ja pystyin puristamaan koko matkan hyvin. Reitti oli mieluisa, mutta täytyy yhtyä Samuelin mielipiteeseen reitin vaarallisuudesta, kertoi Oskari Vainionpää.

U23 –luokassa TWD-Länkenin Sauli Pietikäinen sijoittui viidenneksi ja jäi vain 15 sekuntia palkintokorokkeesta. Pietikäisen päälaji on tällä hetkellä pyöräsuunnistus, jossa hänet on valittu MM-joukkueeseen.

TWD-Länken joutui lähtemään SM-kilpailuihin vajaalla miehistöllä, sillä vahvat aika-ajat Jaakko ja Juho Hänninen olivat sairaana ja eivät voineet kilpailla.