Lahtelaisesta urheilukulttuurista pidetään huolta – Fellmanin ajot lauantaina

8.6.2016

Yksi osa lahtelaista urheilukulttuuria on Fellmanin ajot. Perinne jatkuu jälleen tulevana lauantaina, jolloin Fellmanin puiston ympäristössä korttelirataa kiertävät Suomen parhaat kortteliajajat. Vauhdikas ja yleisöystävällinen kilpailu on jälleen kerännyt yli 50 pyöräilijää taistelemaan Fellmanin voitosta ja kahdeksasta välikiristä.

Kilpailussa ennakkosuosikkina ovat järjestävän seuran TWD-Länkenin ajajat. Joukkue on ottanut tänä vuonna jo 12 voittoa ja kotimaisissa kilpailuissa joukkue on menettänyt voiton vain kerran. Kun Fellmanin voittokin on tullut kolmena vuonna peräkkäin, ennakkosuosikin asema on väistämätön.

TWD-Länkenin kahdeksan ajajan miehistö ei kuitenkaan pääse helpolla, sillä Kokkolaan täksi kaudeksi synnytetty GIF–Chebici tuo lähtöviivalle kovan yhdeksän ajajan joukkueen ja haluaa kukistaa TWD-Länkenin. Niin myös moni muu joukkue, mukaan lukien nuorten maajoukkue, joka ajaa Škoda Fincycling –nimellä. Monella  muulla joukkueella ja ajajalla on yllätysmahdollisuus.

Tuleva viikonloppu tulee olemaan suomalaisen maantiepyöräilyn superviikonloppu. Lahden kilpailun lisäksi ajetaan jo perjantaina Porvoossa ensimmäinen Ole Wackströmin muistoajo ja sunnuntaina kotimainen klassikko Porvoon Ajo. Porvoon Ajo on Suomen vanhin maantiepyöräilykilpailu. Se ajettiin ensimmäisen kerran vuonna 1926. Fellmanin ajot voi myös ylpeillä iällään. Se käynnistyi jo 1930 –luvulla.

Fellmanin ajot alkaa kello 15. Yleisöllä on vapaa pääsy.