TWD-Länkenille tukku kärkisijoja Virossa

6.6.2016

TWD-Länkenin ajajien hyvä vire jatkui Virossa, kun Viljandissa ajettiin Viron korttelimestaruuskilpailujen finaali ja Filter –maantiecupin kolmas osakilpailu. Korttelikilpailu meni täysin TWD-Länkenin hallitsemana. Joukkue otti kolmoisvoiton. Hieman vajaan 100 kilometrin maantiekilpailussa joukkue jäi voitotta, mutta toinen, neljäs ja kymmenes sija olivat hyvää jatkoa menestykselle.

Korttelissa kolmoisvoitto

Viron korttelimestaruudet ratkottiin tänä vuonna kuudessa osakilpailussa. Finaali ajettiin vaativalla Viljandin 2,9 kilometrin radalla. Sitä kierrettiin 16 kertaa ja jokaisella kierroksella noustiin tiukka maalimäki. Kilpailu käytiin pistekilpailuna, jossa neljälle parhaalle annettiin kiripisteet joka toiselta kierrokselta.

Kilpailu käynnistyi kovalla vauhdilla ja jo toisen kierroksen jälkeen kärkeen nousivat TWD-Länkenin Juho Hänninen ja virolainen, ranskalaisessa amatööritallissa ajava Karl Patrick Lauk. Hän ei saanut olla kauan yhdessä Jaakko Hännisen kanssa, sillä kärkeen nousivat TWD-Länkenin Samuel Pökälä ja Jaakko Hänninen. Ero takaa tuleviin repesi nopeasti sellaiseksi, että pääjoukosta ei ollut enää kenelläkään mahdollisuuksia uhata nelikon menoa ja pistesaalistusta. Suomalaiset pitivät huolen, että Laukille jäi kireissä vain jäännöspisteitä. Näin TWD-Länkenin ajajat ottivat helpohkosti kolmoisvoiton järjestyksessä Jaakko Hänninen, Samuel Pökälä ja Juho Hänninen.

Maantiellä Jesse Kaislavuo toiseksi

TWD-Länken ajoi toisena kilpailuna Viron matkallaan Filter –maantiecupin kolmannen osakilpailun. Muutama viikko sitten TWD-Länkenin Jesse Kaislavuo oli voittanut ensimmäisen osakilpailun.

97 kilometrin kilpailusta odotettiin voimakkaan tuulen ja tuulelle alttiin reitin sekä tiukan loppunousun takia kovaa. Lisävaikeutta tuli rajuista sadekuuroista ja kylmenneestä säästä.

Kilpailu alkoi sivumyötäisessä tuulessa kovalla vauhdilla. Reilun 200 ajajan ryhmä hajosi moneen osaan. Kärjessä TWD-Länkenin Jesse Kaislavuo iski karkuun jo alkukilometreillä. Mukaan pääsivät Viron maajoukkueessakin ajavat Oskar Nisu ja Peeter Pung. Kolmikko teki hyvää yhteistyötä ja sai eron pääjoukkoon noin kahteen minuuttiin.

Pääjoukosta irtosi kuitenkin kaksi ajajaa, TWD-Länkenin Jaakko Hänninen ja Viljar Kuljus. Nämä ajoivat pitkään takaa kärkikolmikkoa, mutta pitivät pääjoukon hyvin takanaan. Kärkiryhmä yritti kovaa, mutta takaa tullut kaksikko saavutti heidät ennen viimeistä reilun 30 kilometrin kierrosta. Näin TWD-Länkenillä oli kärjessä kaksi ajajaa viidestä.

Tilanne ei kuitenkaan pysynyt loppuun asti tällaisena, sillä pääjoukosta irtosivat vielä rajuun takaa-ajoon virolainen Karl Patrick Lauk ja latvialainen Andris Smirnovs. Nämä saavuttivat kärkiviisikon, kun maaliin oli matkaa reilu 10 kilometriä. Muutama kilometri myöhemmin TWD-Länkenin Jesse Kaislavuo teki oman ratkaisunsa ja iski karkuun seitsemän ajajan ryhmästä. Hän sai mukaansa Oskar Nisun ja Andris Smirnovsin. Kolmikko tuli loppunousuun yhdessä. 18 prosentin nousu oli latvialaiselle sopiva. Kevyenä kiipijänä hän jätti mäen loppuosassa Kaislavuon. Nisun jalat olivat jo sen verran tyhjät, että hänen oli tyytyminen kolmanteen sijaan.

Kärkikolmikon takana TWD-Länkenin Jaakko Hänninen nousi maalimäen nopeimmin ja oli neljäs. Pääjoukossa ajanut Roope Nurmi täydensi TWD-Länkenin menestystä ottamalla 10. sijan.

TWD-Länkenin ohjelma jatkuu tulevana viikonloppuna kovalla kotimaisella kisarupeamalla. Perjantaina ajetaan Porvoossa Ole Wackströmin muistokilpailu, lauantaina Lahdessa Fellmanin ajot ja sunnuntaina kotimainen klassikko Porvoon Ajo.

Tulokset

Kortteliajon Viron mestaruuskilpailujen finaali, Viljandi, Viro

Miehet ja M-U23 46,4 km (16 x 2,900 km)

1    Jaakko Hänninen TWD-Länken 33 p.
2     Samuel Pökälä TWD-Länken 21 p.
3     Juho Hänninen TWD-Länken 19 p.
4     Karl Patrick Lauk (EST) VKG 14 p.
5     Silver Mäoma (EST) TYS 7 p.
6     Oskar Nisu (EST) CFC 3 3p.

22     Jesse Kaislavuo TWD-Länken
         Roope Nurmi TWD-Länken DNF

Filter –maantiecupin 3. osakilpailu, Viljandi, Viro

Miehet

1     Andris Smirnovs (LAT) Alpha Baltic - Maratoni.lv 2.18.33
2     Jesse Kaislavuo TWD-Länken + 0.05
3     Oskar Nisu (EST) Viimsi Rattaklubi + 0.11
4     Jaakko Hänninen TWD-Länken + 0.20  
5     Karl Patrick Lauk (EST) Saaremaa Viking + 0.28
6     Viljar Kuljus (EST) Rein Taaramäe Rattaklubi + 0.43
7     Siim Kiskonen (EST) Sportland Bottecchia Team + 0.50
8     Kristo-Enn Vaga (EST) KJK s.a.
9     Steven Kalf (EST) Saaremaa Viking + 0.53
10     Roope Nurmi TWD-Länken s.a.

16    Johan Nordlund Racebike Focus + 1.00
26    Juho Hänninen TWD-Länken + 1.07
30    Valtteri Härkönen Racebike Focus s.a.
50    Samuel Pökälä TWD-Länken + 1.17