TWD-Länken hallitsi Turun perinteistä pyöräilyviikonloppua

24.4.2016

TWD-Länken lähti Turun perinteiseen kilpailuviikonloppuun normaalia pienemmällä joukkueella. Mutta se ei haitannut. Viisimiehinen joukkue pystyi ottamaan voitot sekä lauantaina ajetussa Simo Klimscheffskij´n muistokilpailussa että sunnuntain TS-kortteliajossa. Lauantaina voiton vei Jesse Kaislavuo ja sunnuntaina vasta ikään 19 vuotta täyttänyt Jaakko Hänninen.

 

Lauantain 72 kilometrin kilpailu ajettiin viileässä ja räntäsateisessa kevätkelissä. Kilpailu käytiin neljän kilometrin kierrosajona, jossa jokaisella kierroksella noustiin maalimäki. Kilpailuun tuli eloa, kun TWD-Länkenin Juho Hänninen iski yksinäiseen irtiottoon. Kilpailusta oli käyty noin neljännes. Hän sai ajaa yksin lähes 40 kilometriä, kunnes pääjoukko sai ajettua hänet kiinni. Hänninen teki kuitenkin hyvän pohjatyön omalle joukkueelleen.

Pian sen jälkeen kärkeen iski Finfalz –joukkueen Sasu Halme. Hän sai kuitenkin mukaansa TWD-Länkenin Jesse Kaislavuon. Nämä kaksi ratkaisivat voiton. Halme yritti tiputtaa Kaislavuon viimeisessä nousussa, muttei onnistunut. Kaislavuo pystyi kiristämään ennen maalia Halmeen ohi ja selkeään voittoon.

Kolmas palkintosija meni venäläiselle Maksxim Suhoville, joka iski vahvasti kärkikaksikon takaa. TWD-Länkenin Sami Tiainen yritti vielä saavuttaa venäläistä, mutta ei aivan onnistunut ja jäi palkintokorokkeen ulkopuolelle.

Sunnuntaina jo 59. kerran ajettu TS-kortteli saatiin ajaa Aurajoen rannoilla hieman paremmassa, mutta viileässä sadekuurojen sävyttämässä säässä.

Kilpailussa kierrettiin hieman yli kilometrin mittaista katurataa 50 kertaa. Kilpailun alkupuolella nähtiin monia irtiottoyrityksiä. Ne eivät johtaneet kuitenkaan mihinkään. Kun kilpailusta oli jäljellä reilu puolet, kärkeen iski TWD-Länkenin Jaakko Hänninen. Hänninen pystyi melko nopeasti karkaamaan 10 sekunnin päähän. Ero kasvoi välillä noin 20 sekuntiin, välillä pieneni noin 10 sekuntiin, mutta pääjoukko ei onnistunut saavuttamaan Hännistä.

Pääjoukko taisteli yksittäistä irtiottajaa vastaan, mutta TWD-Länkenin muut ajajat pystyivät pitämään pääjoukkoa hyvin kurissa ja yhtäkään yritystä ei syntynyt, etteikö joku TWD-Länkenin ajaja olisi ollut mukana. Pahaksi onneksi toiseksi viimeisellä kierroksella Jurvan Voiman Jaakko Topparin renkaista loppui pito takasuoran alussa jyrkässä kaarteessa. Toppari kaatui ja vei mukanaan mm. Jesse Kaislavuon, Samuel Pökälän ja Sami Tiaisen. Nämä kaikki selvisivät kuitenkin maaliin.

Kärjessä Jaakko Hänninen piti pintansa. Hän ajoi soolonsa loppuun asti ja komeaan voittoon. Näin pitkiä soolovoittoja ei liene TS-korttelin historiassa montaakaan.

Kilpailun toiseksi ajoi viimevuotinen voittaja Maksxim  Suhov ja kolmanneksi GIF-Chebicin Jarkko Niemi.

- Kyllä välillä tuntui raskaalta, mutta pystyin säilyttämään hyvän rytmin loppuun asti. Vaikka pääjoukko oli välillä aika lähellä, usko ei loppunut. Tunne tällaisen voiton jälkeen on sanoin kuvaamaton. Tämä on arvostettu kilpailu ja tänään oli minun päivä. Samalla se oli koko joukkueen päivä, ilman joukkueen panosta tämä ei olisi onnistunut, kertoi Jaakko Hänninen.

TS-kortteli oli samalla Škoda –maantiecupin ensimmäinen osakilpailu. Näin Jaakko Hänninen sai pukea päälleen cup –johtajan keltaisen paidan.


Tulokset

Simo Klimscheffskij´n muistokilpailu 23.4.2016, Turku

M-Elite /U23 / U19 72 km                 

1 Jesse Kaislavuo TWD-Länken 2:04:43
2 Sasu Halme  Finnfalz 2:04:43
3 Maksxim Suhov  (Venäjä) Velosport  2:05:03
4 Sami Tiainen TWD-Länken 2:05:04
5 Ville Kantola IK-32 2:05:05
6 Juhana Hietala CCH/KPH 2:05:06

9 Jaakko Hänninen TWD-Länken s.a.
22 Samuel Pökälä TWD-Länken 2:05:12
34 Juho Hänninen TWD-Länken 2:05:15

 

59. TS-kortteli 24.4.2016. Turku

M-Elite /U23 / U19 56 km (50 kierrosta)

1  Jaakko Hänninen TWD-Länken 1:24:50
2  Maksxim  Suhov (Venäjä)    Velosport  s.a.
3  Jarkko Niemi  GIF/Chebici s.a.        
4  Sasu Halme Finnfalz s.a        
5  Timo Pikkarainen  GIF/Chebici s.a.        
6  Aimo Pyykkönen CCH/KPH s.a.        

12  Juho Hänninen TWD-Länken s.a.
15  Sami Tiainen TWD-Länken s.a.        
18  Jesse Kaislavuo TWD-Länken 1:25:00
25  Samuel Pökälä TWD-Länken s.a