Pyöräilyn kotimainen kilpailukausi käynnistyy – TWD-Länken puolustaa asemaansa

13.4.2016

Maantiepyöräilyn Euroopan kilpailukausi on ollut käynnissä jo pari - kolme kuukautta. Tulevana sunnuntaina myös suomalaiset maantiepyöräilijät pääsevät kilpailemaan kotimaassaan. Kauden avaus tapahtuu Porissa ajettavalla 130 kilometrin Lattomeri –ajolla.

Viime vuonna TWD-Länken pystyi hallitsemaan Suomen kilpailuja. Joukkue otti mm. kolmoisvoiton seitsemän osakilpailua käsittäneessä Škoda –maantiecupissa, voitti miesten aika-ajon ja maantiemestaruudet, kortteliajomestaruuden ja U23-maantiemestaruuden.

Tänä vuonna Suomeen on syntynyt uusi joukkue GIF-Chebici ja moni muu joukkue on hankkinut vahvistuksia riveihinsä. Kilpailu ykkösjoukkueen asemasta tulee olemaan entistä kovempi.

Myös TWD-Länkeniin on tullut kaksi uutta nuorta pyöräilijää. Toinen heistä, ruokolahtelainen 18-vuotias Jaakko Hänninen voitti viime kaudella sekä aika-ajon että yhteislähdön Suomen mestaruuden maantiellä. Toinen nuori pyöräilijä on kouvolalainen Sauli Pietikäinen. Hänen leipälajinsa on pyöräsuunnistus, mutta hän on osoittanut olevansa kova tekijä myös asvaltilla.

TWD-Länkenin riveissä ei vielä alkukauden kilpailuissa nähdä Oskari Vainionpäätä. Hän kilpailee belgialaisessa Asfra Racing Teamissa. Samoin kauden avauksessa ei ole mukana U23 –Suomen mestari Roope Nurmi. Hän sairasti peruskuntokaudella mykoplasman ja on vielä harjoittelemassa Espanjassa.

TWD-Länkenin ajajat ovat harjoitelleet kotimaassa mutta myös useita viikkoja Espanjassa. Kaikki ajajat pääsivät aloittamaan kilpailukautensa Espanjassa jo tammi- ja maaliskuussa. Joukkueen tämänvuotiseen kilpailuohjelmaan kuuluu kotimaan kilpailujen lisäksi kilpailuja ulkomailla.

TWD-Länkenin joukkue Lattomeri- ajossa tulevana sunnuntaina:

Jaakko Hänninen
Juho Hänninen
Jesse Kaislavuo
Sauli Pietikäinen
Samuel Pökälä
Sami Tiainen