Junioreiden Suomen mestari TWD-Länkeniin

8.10.2015

Jaakko Hänninen
Jaakko Hänninen

Junioreiden tämän vuoden maantiepyöräilyn ja aika-ajon Suomen mestari Jaakko Hänninen siirtyy TWD-Länkenin joukkueeseen. Ruokolahtelainen lukiolainen on edustanut kasvattiseuraansa Tainionkosken Tähteä.

U23 –luokkaan nouseva Jaakko Hänninen ajoi menneellä kilpailukaudella Suomen juniorimaajoukkueen toimintaa pyörittävän Fincyclingin kansainvälistä ohjelmaa. Kesän aikana hyvin kehittynyt Hänninen sai Euroopassa muutamia kelpotuloksia junioreiden kilpailuissa. Yksi niistä oli kolmas sija Sint-Martinusprijs Kontich (2.1) –kilpailussa Belgiassa. Norjassa Arctic Race Of Norway/Heroes Of Tomorrow –kilpailussa hän oli toinen. Kovassa junioreiden National Cupin kisassa Trofeo Karlsbergissa Saksassa hän oli avausetapilla 12:s.

Jaakko Hänninen oli Suomen joukkueessa myös MM-kilpailuissa Richmondissa USA:ssa. Harmittava vatsasairaus esti kuitenkin osallistumisen.

- Kun veljeni Juho on ajanut nyt vuoden TWD-Länkenissä, niin olen päässyt sitäkin kautta seuraamaan TWD-Länkenin toimintaa. Siksi päätöksenteko uudesta joukkueesta oli helppo. Uskon, että TWD-Länkenin toiminta vastaa odotuksiani. Saan ajaa hyvässä joukkueessa ja hyvää kilpailuohjelmaa. Myös valmennuksen ja testauksen osalta tulen saamaan paljon uutta, kertoi Jaakko Hänninen.

- Me olemme nähneet Jaakko Hännisen kehittymisen ja potentiaalin. Ja kun tunnemme taustat, niin vastaus oli meille ongelmaton. Yritämme tukea hyvällä asenteella toimivan urheilijan polkua kohti kansainvälistä uraa, kertoi joukkueenjohtaja Esko Lummelampi.

Kun Jaakko Hänninen siirtyy TWD-Länkeniin, niin joukkueessa ajaa kolme tämänvuotista Suomen mestaria: miesten Suomen mestari Samuel Pökälä, U23:n mestari Roope Nurmi ja junioreiden mestari Jaakko Hänninen. Joukkueen kokoonpanoon liittyi jo aikaisemmin nuori pyöräsuunnistaja Sauli Pietikäinen. Muutoin joukkueen kokoonpano pysyy samana. Australialaisen Ben Carmanin ajaminen TWD-Länkenissä kaudella 2016 on vielä avoinna.