Nuori pyöräsuunnistaja TWD-Länkenin miehistöön

1.9.2015

TWD-Länken on tunnettu nuorten, huipulle pyrkivien pyöräilijöiden kehittäjänä. Joukkue on tehnyt rohkeitakin valintoja mm. jossakin toisessa lajissa hyvällä tasolla urheilleista nuorista. Näitä ovat Samuel Pökälä, joka siirtyi maantiepyöräilyyn pyöräsuunnistuksesta ja yhdistetyssä nuorten maajoukkueessa kilpaillut Jesse Kaislavuo.

Joukkueen uusin valinta on pyöräsuunnistaja Sauli Pietikäinen. Tänä vuonna pyöräsuunnistuksen EM-kilpailuissa hän otti kaksi henkilökohtaista mestaruutta ja lisäksi viestimestaruuden. Kouvolalainen 19-vuotias Pitkänen menestyi hyvin myös MM-kilpailuissa. Hän oli viides keskimatkalla ja oli vahva omalla osuudellaan MM-pronssia ottaneessa viestijoukkueessa.

Sauli Pietikäinen aloittaa tänä syksynä kauppatieteiden opiskelun Jyväskylän yliopistossa.

- Sauli pantiin merkille jo viime maaliskuussa Mallorcalla pyöräsuunnistajien harjoitusleirillä. Olemme seuranneet häntä ja nähneet hänessä olevan potentiaalia. Hänellä on hyvin ohut kokemus maantiepyöräilystä, mutta hänen ominaisuutensa ja harjoitustaustansa vakuuttivat meidät. Uskomme, että hänellä tulee olemaan hyvä tulevaisuus myös maantiepyöräilyssä. Laji on hänelle uusi, mutta meillä on hyvät kokemukset mm. Samuel Pökälän kehittymisestä pyöräsuunnistajasta yhdeksi Suomen tämän hetken parhaista maantiepyöräilijöistä, kertoi TWD-Länkenin joukkueenjohtaja Esko Lummelampi.

Sauli Pitkänen osallistuu jo tänä vuonna joihinkin TWD-Länkenin yhteisiin valmennus- ja testitilaisuuksiin ja aloittaa virallisesti joukkueen riveissä vuoden alusta.