TWD-Länkenin ajajilla kolmoisjohto maantiecupissa ennen päätöskilpailua

31.8.2015

Sunnuntaina Helsingissä ja sen ympäristössä ajettu Suomen maantiepyöräilycupin kuudes osakilpailu, Tour de Helsinki, ei tuonut olennaista muutosta cupin kokonaistilanteessa. TWD-Länkenin ajajat säilyttivät edelleen kolmoisjohdon.

140 kilometrin Tour de Helsinki oli kerännyt suomalaiset kärkipyöräilijät, mutta myös ulkomaalaisia ajajia kamppailemaan kilpailun voitosta sekä cup –pisteistä. Yksi tällainen oli hollantilainen, ruotsalaista Bliz Merida -joukkuetta edustava Yannick Janssen. Janssen keräsi pisteitä kesäkuussa Lahdessa Fellmanin ajoissa ja Porvoon ajossa ja piti cupin neljättä sijaa.

Yannick Janssen jo heti kilpailun alussa karkuun. Janssen sai seurakseen kolme suomalaista, joista yksi oli TWD-Länkenin Samuel Pökälä. Viimeisenä ryhmään liittyi entinen lahtelainen Kimmo Kananen.

Irtiottoryhmä teki töitä sen verran, että se sai parhaimmillaan eroa takaa-ajajiin noin puolitoista minuuttia. Porvoon Akilles yritti pääjoukon kärjessä kovasti ja sai eron pienenemään 20 sekuntiin. Mutta kokonaan eroa ei saatu kiinni ja kärkiryhmä ratkaisi sijoituksensa keskenään.

Samuel Pökälä yritti iskeä eroa viimeisen kilometrin kiharaisella osuudella Yannick Jansseniin, mutta ei onnistunut. Miehet tulivat peräkanaa Velodromille, jossa ajettiin puoli kierrosta. Janssenilla oli nopeammat ja vahvemmat jalat ja hän pystyi ohittamaan Pökälän. Janssen vei voiton ja täydet cup-pisteet. Pökälä oli toinen ja Kimmo Kananen kolmas. Neljäs oli irtiotossa ollut Cyclovisionin Stefani Urmas. Pääjoukko tuli maaliin 16 sekuntia kärjen takana. Pääjoukon kirin vei TWD-Länkenin Roope Nurmi ja otti näin vielä mukavat cup-pisteet.

Maantiecupin viimeisenä osakilpailuna ajetaan tulevana viikonloppuna Ruskossa 30 kilometrin aika-ajo. TWD-Länkenin cupin kokonaiskilpailun kolmoisvoittoa voi uhata vain Yannick Janssen. Hänellä on vielä mahdollisuus jopa cupin voittoon. Se edellyttäisi viimeisen osakilpailun voittoa ja TWD-Länkenin ajajien pisteittä jäämistä. Aika-ajo on Samuel Pökälä leipälaji. Kirimies Roope Nurmi ei puolestaan oli vahvimmillaan aika-ajossa. Ja se tiedetään, että Ben Carman ei ole tulossa Ruskoon.

Tulokset

Tour de Helsinki 140 km, Škoda –maantiecupin 6/7 osakilpailu


1 Yannick Janssen (Hollanti) Team Bliz-Merida 3.32.47            
2 Samuel Pökälä TWD-Länken + 0.02
3 Kimmo Kananen IBD Vivus + 0.03
4 Stefani Urmas Finnfalz-Rush Racing s.a.
5 Roope Nurmi  TWD-Länken + 0.16

27 Oskari Vainionpää TWD-Länken + 0.29    
48 Juho Hänninen TWD-Länken + 0.45
65 Jesse Kaislavuo TWD-Länken + 0.59    

Škoda –maantiecupin tilanne 6/7 osakilpailun jälkeen

1  Roope Nurmi TWD-Länken 72 pistettä
2  Ben Carman (AUS) TWD-Länken 68
3  Samuel Pökälä TWD-Länken 64
4  Yannick Janssen (NED) Bliz-Merida 52
5  Juhana Hietala CCH/ KPH 36
6  Sami Tiainen TWD-Länken 30

10 Oskari Vainionpää TWD-Länken 21    
11 Jesse Kaislavuo TWD-Länken 20
18 Juho Hänninen TWD-Länken 17