12. Lauri Ausin muistokilpailu Piritalla – Juho Hänninen kolmas

4.8.2015

12. kerran Tallinnan Piritalla ajettu Lauri Ausin muistokilpailu päättyi saarenmaalaisen juniorin Karl-Patrick Laukin voittoon. Vahva suomalaispanoskaan ei estänyt toisen polven pyöräilijän ykköstilaa.

Kilpailussa oli mukana vajaa sata pyöräilijää, mukana sunnuntaipäivää Piritalle viettämää tullut Viron World –ajaja Tanel Kangert sekä latvialainen continental –ammattilaisjoukkue Alfa Baltic omistajansa Lauris Spillersin johdolla.

126 kilometrin kilpailu ajettiin perinteisellä kuuden kilometrin Piritan radalla. Kilpailu alkoi monilla irtiottoyrityksillä, kunnes kärkeen muodostui 13 ajajan kärkiryhmä. Siinä oli mukana seitsemän suomalaista mukaan lukien Samuel Pökälä ja Juho Hänninen TWD-Länkenistä sekä viimevuotinen voittaja virolainen Silver Schultz.

Kärkiryhmä teki hyvää yhteistyötä ja sai eron pääjoukkoon parhaimmillaan noin kolmeen minuuttiin. Kun kilpailusta oli jäljessä neljä kierrosta, Samuel Pökälä pyrki yksin irti. Se ei onnistunut, mutta kärkiryhmä pieneni 11 ajajaan. Myös seuraavilla kierroksilla oli hyviä irtiottoyrityksiä, mutta ne eivät onnistuneet. Viro – Suomi maaottelua ei syntynyt, sillä suomalaiset pitivät huolen, että omien irtiottoyritykset ajettiin kiinni ja näin annettiin virolaisille hyvät mahdollisuudet loppua ajatellen.

Viimeisen kierroksella kärjessä oli ensi kaksikko Juho Hänninen ja Akilleksen, mutta tässä kilpailussa juniorimaajoukkuettamme edustanut Aleksi Hänninen. Näiden seuraksi iski Karl-Patrick Lauk. Kun kilpailusta oli jäljellä reilu kilometri, Juho Hänninen putosi kaksikon kyydistä. Voittokamppailussa Lauk oli vahvempi. Aleksi Hänninen oli toinen ja Juho Hänninen kolmas. Heidän takana kärkiryhmä hajosi osiin. Neljänneksi ajoi virolainen, Belgiassa amatöörinä ajava Joonas Jögi ja viidenneksi Samuel Pökälä.

Myös reilun kolme minuuttia kärjen takana ajanut pääjoukko hajosi osiin. Tässä ryhmässä TWD-Länkenin Roope Nurmi oli nopein ollen 12:s.

Tulokset.