TWD-Länkenille kaksoisvoitto SM-kortteleissa

13.7.2015

Vasemmalta: Suomen mestari Oskari Vainionpää, Skoda maantiecupin johtaja Ben Carman ja SM-hopeamitalisti Samuel Pökälä.

TWD-Länkenin ajajien menoa ei hillinnyt edes kuuden päivän etappiajon rasitukset, vaan se otti kaksoisvoiton Porin Raaseporissa ajetussa kortteliajon SM-kilpailussa. Joukkueella oli Ruotsin Tidaholmissa vielä lauantaina iltapäivällä viimeinen etappi U6 Cycle Tour –kilpailussa ja 400 kilometrin automatka Tukholman satamaan. Ja sen jälkeen yli yön kestänyt laivamatka Turkuun ja siitä edelleen automatka Poriin.

Hieman vajaa 60 kilometrin kilpailu alkoi twdlänkeniläisten kovalla vauhdinpidolla. Noin 50 ajajan ryhmä alkoi harveta ja kärkeen muodostui kolmen ajajan ryhmä. Siinä ajoivat TWD-Länkenin Oskari Vainiopää ja Samuel Pökälä sekä oululaisen OTC:n Juha Kangaskokko. Ryhmä teki yhteistyötä aivan viimeisille kierroksille, kunnes alkoivat SM-kullan ratkaisut. Nuori lahtelainen Vainionpää iski irti ja karkuun Kangaskokolta, kun maaliin oli matkaa kolme 1600 metrin kierrosta. Pökälä jäi Kangaskokon pariksi. Vainionpää ajoi selkeään soolovoittoon. Hopea ratkesi Kangaskokon aloittamassa pitkässä loppukirissä. Pökälä pystyi ohittamaan oululaisen ja otti näin SM-hopeaa.

Mitalikolmikon takana neljänneksi ajoi TWD-Länkenin australialainen Ben Carman. Tosin SM-kilpailun ulkopuolella, mutta kuitenkin Suomen maantiecupin pisteitä ottaen. Myös seuraava sija tuli TWD-Länkenille, kun Roope Nurmi kukisti Akilleksen Niklas Henttalan pitkässä kirissä.

Kilpailu kuului Suomen maantiecupiin ja oli sen viides osakilpailu. TWD-Länken on voittanut kaikki osakilpailut. Kun vielä on ajamatta kaksi osakilpailua, niin teoriassa vain hollantilainen Yannick Janssen voi uhata TWD-Länkenin ajajan kokonaiscupin voittoa. Joukkueella on nyt kolmoisjohto. Ben Carman on ykkösenä, Roope Nurmi toisena ja Samuel Pökälä kolmantena.