TWD-Länkenin Ben Carman Porvoon Ajon voittajaksi

7.6.2015

TWD-Länken otti jälleen yhden kotimaisen kauden tärkeimmistä voitoista, kun 87. Porvoon Ajo päättyi Ben Carmanin voittoon. Joukkue otti jo toisen voittonsa samana viikonloppuna, kun myös kotikilpailu Fellmanin ajot päättyi Samuel Pökälä ykköstilaan.

Porvoon Ajo kilpailtiin hieman muuttuneella radalla. Pitkän, 21 kilometrin kierroksen loppuosalle oli saatu yksi nousu lisää. Sama mäki tuli noustavaksi myös loppukierrosten aikana. Pitkää kierrosta ajettiin seitsemän kierrosta ja lyhyttä seitsemän kilometrin kierrosta neljä kertaa. Kokonaismatkaksi tuli 175 kilometriä.

Lauantain Fellmanin ajojen tapaan kilpailusta odotettiin kahden joukkueen, TWD-Länkenin ja ruotsalaisen Bliz-Meridan välistä voittokamppailua. Se arvio myös toteutui.

Kilpailun alkupuolella nähtiin kolmen ajajan irtiotto, jossa olivat mukaan TWD-Länkenin Sami Tiainen, Finfalz Rush Racingin Valtteri Repo ja ranskalaisen CMI Vergen sveitsiläisajaja Michael Alborn. Pitkäirtiotto alkoi kuivua kokoon, kun sveitsiläinen putosi kärkikolmikosta. Kun viimeisellä pitkällä kierroksella Sami Tiainen kärsi rengasrikon, irtiotto oli tuomittu.

Viimeisellä pitkällä kierroksella pääjoukko repeytyi niin, että kärkeen nousi noin 20 ajajan ryhmä. Pienille kierroksille tultaessa kärjessä oli uusi kolmen ajajan ryhmä. Siinä oli jälleen mukana TWD-Länken –ajaja. Tällä kertaa vuorossa oli Oskari Vainionpää. Näytti, että tämä irtiotto menisi maaliin asti. Mutta toisin kävi. Se ajettiin kiinni.

Ja heti sen jälkeen kärjessä oli jälleen kolme ajajaa: TWD-Länkenin australialaisvahvistus Ben Carman sekä Bliz-Meridan ranskalainen Pierre Moncorgé ja hollantilainen Yannick Janssen. Bliz-Meridan ajajat pyrkivät useaan kertaan pudottamaan Carmania. Mutta he eivät siinä onnistuneet. Kolmikko tuli maalinousuun yhdessä. Carman pääsi aloittamaan kirin hyvästä paikasta ja Bliz-Meridan ajajilla ei ollut mitään mahdollisuuksia nuorta twdlänkeniläistä vastaan. Carman voitti, Moncorgé toinen ja Janssen kolmas.

Ben Carmanin voitto nosti hänet samalla Suomen Pyöräilyunionin Škoda Maantiecupin johtajaksi. Alkukauden johtajan paitaa kantanut TWD-Länkenin Roope Nurmi on nyt toisena. Näillä kahdella on selkeä johto.

Tulokset

87. Porvoon Ajo
                      
M-elite ja M18 175 km

1  Ben Carman (AUS) TWD-Länken 4.20.01     
2  Pierre Moncorgé (FRA) Team Bliz-Merida  s.a.        
3  Yannick Janssen (NED) Team Bliz-Merida, Sverige 4.20.11     
4  Matti Manninen Plizz-Merida 4.20.25        
5  Daniil Andreev (RUS) Team Velosport s.a.        
6  Samuel Pökälä TWD-Länken s.a.    
7  Roope Nurmi TWD-Länken s.a.
8  Marek Salermo Akilles s.a.
9  Niklas Henttala Akilles s.a.    
10 Anders Bäckman CCH Kivenlahden Pyörähuolto s.a.